Темпери
Темпер (трамбовка) - пристрій для трамбування меленої кави в фільтрі холдера традиційної кавомашини перед приготуванням еспресо. Класична темперовка відбувається в кілька етапів. Спочатку мелену каву всередині фільтра потрібно злегка розрівняти, прибрати горбики та ямки. Для цього зручно використовувати дистриб'ютори - розподілювачі меленої кави в портафільтрі. Потім обережно помістити темпер у фільтр, при цьому важливо дотримуватися паралельного положення основи темперу і кромки фільтра. Після цього слідує основна темперовка з більш помітним зусиллям (до 15 кг). В результаті у фільтрі має бути рівномірно запакована кава з однаковим відступом від кромки по всьому периметру. Важливо пам'ятати, що темпер потрібно підбирати під діаметр фільтра вашого холдера. Наприклад, для кавоварок Gaggia необхідний темпер діаметром 58 мм, а для кавоварок Dalla Corte - 54 мм. В асортименті магазину "КафеБутік" представлені темпери з різних матеріалів та їх композицій: дерево, нерж. сталь, алюміній, та різної форми основи: плоскої або сферичної. Також в нашому інтернет-магазині можна замовити автоматичні темпери Puqpress