Кавомолки Професійні
Кавомолки Професійні в залежності від свого призначення поділяються на еспресо-кавомолки та кавомолки для гастрономії. Кавомолки професійного призначення набагато потужніші від побутового обладнання. У даному розділі представлена найкраща продукція таких майстрів кавової індустрії як Mahlkoenig, Anfim, Compak, Mazzer, Fiorenzato, Macap, Nuova Simonelli, Victoria Arduino. Еспресо-кавомолки призначені для роботи при традиційній еспресо кавоварці для точного і швидкого змелювання кави. Як правило, така кавомолка оснащена механічним або електронним дозатором. Звичайно, електронне дозування набагато зручніше: точна грамовка від порції до порції, завжди свіжий помел, оскільки кава попередньо не змелюється в окрему ємність і не втрачає свого аромату. Але і вартість кавомолки з електронним дозатором вища, ніж з механічним. До переваг механічного способу дозування відноситься оперативність роботи, що часто буває вирішальним фактором в місцях з високою прохідністю. Гастрономічні кавомолки не містять дозаторів і в основному призначені для розмелювання кави в пакети або спеціальні ємності. Часто такі кавомолки необхідні в спеціалізованих магазинах, кавашопах, у відділах продуктів, іноді в кав'ярнях з великим асортиментом сортів кави, або при виробництвах з обсмажування кави. Помел такої кавомолки може бути як дуже дрібний ("у пил", "по-східному"), так і дуже великий (для фільтрової кавоварки, для френч-преса). Важливо вибрати кавомолку правильної продуктивності. При великих обсягах змелювання кави буде нераціональним використання малопотужної кавомолки, так само як і установка дорогої високопродуктивної кавомолки у відділі з низьким споживанням кавової продукції. Варто зазначити, що зміна градації помелу буває двох типів: покрокова та мікрометрична. Мікрометричне регулювання помелу дає можливість найбільш точно підібрати необхідний ступінь помелу. Покрокове регулювання дає фіксовану кількість точок помелу, що додає оперативності, однак іноді буває незручним при частих змінах вологості у приміщенні або при використанні особливих сортів кави