Ethiopia Keramo
Ethiopia Keramo (Ефіопія Керамо) – ефіопська арабіка класу спешелті натурального способу обробки з плантацій ферми Керамо, розташованих на території регіону Сідамо, підрегіону Бенса, у гірській зоні Бомбе. Керамо віледж є однією з небагатьох високогірних станцій обробок, з якими співпрацює заснована у 2006 році ефіопська компанія-експортер Daye Bensa, та є сусідньою до вже відомої іншими чудовими лотами станції Хамашо. Висота зростання кавових дерев сягає 2300 метрів над рівнем моря, тому зерна дуже щільні та в більшості невеликого розміру. Лот складають ефіопські гібриди арабіки 74220 та 74212. Кавові вишні збиралися ручним методом з листопада по березень та були ретельно відібрані за зрілістю методом занурювання у воду на станції обробки Керамо. Кава пройшла процес класичної натуральної обробки з подальшою сушкою на африканських ліжках протягом 18 днів. Після сушіння кава транспортувалася в Аддіс-Абебу для кінцевого сортування та підготовки до експорту. Чудовий тропічний профіль чашки пасує багатьом методам приготування
Ступінь обсмаження
Омні
Смако-ароматика
Манго, білий виноград, в'ялена диня, помело
Рекомендована для таких типів напоїв
Усі напої, приготовані "відкритим" методом та яскраво кислотний еспресо
Рекомендації щодо приготування
Зерно рекомендується витримати не менше 2 діб від дати обсмаження
Особливості | |
Тип обсмаження | Еспресо |
Склад | Арабіка |