Burundi Budeca
Зверніть увагу, зовнішній вигляд кавових зерен з експериментальною
обробкою відрізняється від загальноприйнятого кольором, присутністю
кавових олій на поверхні зерна, неоднорідністю кольору тощо, проте зерно
обсмажено правильно та якнайкраще для розкриття смако-ароматичного
профілю
Burundi Budeca (Бурунді Будека) — бурундійська арабіка класу спешелті натуральної обробки з подовженою ферментацією на дріжджах. Кава походить з північної провінції Каянза, вирощена на висотах понад 1700 метрів поблизу лісу Кібіла. У виробництві брали участь 1074 дрібних фермерів, які мають у середньому по 150 дерев сорту Червоний Бурбон, відомого своєю солодкістю, чистим смаком та делікатною кислотністю. Багато дерев у регіоні перевищують 50-річний вік, що знижує врожайність, тому компанія Greenco підтримує фермерів, забезпечуючи саджанці з Інституту сільськогосподарських наук Бурунді та реалізуючи програми з оновлення насаджень. Станція Немба впроваджує сучасні сільськогосподарські практики, забезпечує фермерів інструментами та проводить навчання. Тут працює система моніторингу для повної простежуваності партій, а понад 200 сушильних столів дозволяють переробляти до 750 тонн вишень на рік.
Фермери та їх сім'ї вручну збирали стиглі ягоди та доставили їх на станцію обробки, де до кавових вишень додали спеціалізовані дріжджі Saccharomyces cerevisiae, для підвищення контрольованості ферментації та кращого розкриття фруктових характеристик. Ферментація тривала близько 36 годин, після чого вишні сушились на сонці 3 тижні з регулярним перегортанням та прибиранням пошкоджених. Висушені ягоди відправили на найбільший сухий млин країни — Budeca у столиці Гітега. Тут зерно додатково пройшло ручне сортування, а також перевірку під UV-освітленням для видалення дефектних зерен.
Burundi Budeca — це чиста, яскрава чашка з насиченою солодкістю, виразними фруктовими та легкими тропічними нотами, яка відображає унікальний теруар та кропітку працю місцевих фермерів
Ступінь обсмаження
Омні
Смако-ароматика
Смородинове варення, ківі, карамболь, бананові чіпси
Насиченість ■■■■□
Кислинка ■■■■□
Солодкість ■■■■□
Гірчинка ■■□□□
Рекомендована для таких типів напоїв
Фільтр, яскравий кислотний еспресо
Рекомендації щодо приготування
Для приготування зерно має "вилежатися" не менше 3 діб від дати обсмаження
Цей лот приймає участь у постійному зборі "Вишкіл капітанів" під егідою БФ "Повернись живим"
Докладно з ініціативою можна ознайомитися тут: https://cafeboutique.ua/ua/come-back-alive.html
Особливості | |
Клас | Спешелті |
Тип обсмаження | Омні |
Склад | Арабіка |