Uganda Kuku Asili
Uganda Kuku Asili (Уганда Куку Асілі) - 100% угандійська арабіка класу спешелті експериментальної натуральної обробки від відомого трейдера Nordic Approach. Ця концептуальна кава проходить ферментацію у поліпропіленових пакетах протягом 36 годин, після чого сортується та відправляється на сушку натуральним способом протягом 10-25 днів. Даний лот походить зі сходу Уганди, району Мбале, розташованого недалеко від кенійського кордону. Висота зростання кавових дерев 1800 - 2300 метрів над рівнем моря. У лоті представлені гібридні сорти арабіки SL-28, SL-14 та SL-34, які зазвичай вирощуються у Кенії. Кавові вишні дрібні власники господарств збирають вручну, зазвичай цілими сім'ями, та доставляють на станцію обробки «Кавовий двір Сіронко». Кавові вишні відразу замочують у воді для видалення дефектних. Після цього відбувається ручне сортування від недозрілих, переспілих і пошкоджених ягід. Далі вишні ферментують та сушать тонким шаром, постійно перемішуючи, накриваючи в найспекотніші години дня та найвологіші години ночі, аби уникнути подальшої ферментації. Цей процес забезпечує повільний і однорідний процес сушіння, що додає каві якості. Кожна поставка фіксується за допомогою спеціального програмного забезпечення на основі додатків, що дозволяє платити фермерам чесні гроші за їх працю та якісний продукт. Також це дозволяє повністю простежити шлях кави, що увійшов до складу лоту, адже додаток відстежує кожну партію, включаючи те, які фермери внесли кавові вишні, коли вишня була зібрана, дані ферми тощо. Додаток також дозволяє їм легко розрахувати премію, на яку мають право фермери після продажу цього конкретного лота. У чашці отримуємо насичений напій з приємною солодкістю та гарним тілом. Смакові характеристики: слива, абрикос, ром, халва, цукерки із кісточкових фруктів. Дуже добре підходить для еспресо та джезви
Тип обробки
Напіванаеробна / Натуральна
Ступінь обсмаження
Середній
Аромат
Льодяники, амарето
Смак
Слива, абрикос, ром, халва
Післясмак
Абрикосова кісточка, спеції
Рекомендований для таких типів напоїв
Еспресо, джезва
Рекомендації щодо приготування
для приготування свіжообсмаженої кави "відкритими" способами зерно після обсмаження рекомендується витримати не менше 2 діб
для приготування еспресо свіжообсмажене зерно має "вилежатися" як мінімум 1 тиждень
Особливості | |
Тип обсмаження | Середній |
Склад | Арабіка |