Rwanda Turire
Rwanda Turire (Руанда Туріре) - пребленд 100% арабіки класу преміум з плантацій регіону Kigali у центральній частині Руанди. Плантації розташовані на висоті 1400-1900 метрів над рівнем моря. Сорт арабіки у лоті - Bourbon. Руанда має чудові кліматичні умови для вирощування кави. Ферми зазвичай невеликі, і належать родинам, які володіють землею з кавовими деревами. Програма Inzovu, завдяки якій ми отримали наше зерно, залучає 80000 дрібних фермерів та 56 станцій обробки. Сутність програми у зборі якісного зерна з "топових" станцій обробки поза мікро- та нанолотами, та формуванні преблендів із гарними комплексними смако-ароматичними характеристиками й одночасно привабливою ціною. Бленди формуються за принципами належності до дати збору/обробки. Спосіб обробки лоту - митий, з подальшою сушкою на "африканських ліжках". Профіль чашки: слива, вишневий лікер, тростинний цукор
Ступінь обсмаження
Середній
Аромат
Тростинний цукор
Смак
Комплексний, з відтінками сливи та вишневого лікеру
Післясмак
Чорний шоколад
Рекомендована для таких типів напоїв
Еспресо
Загальні рекомендації до вживання кави свіжої обсмажки
для приготування свіжообсмаженої кави "відкритими" методами зерно після обсмажки рекомендується витримати не менше 2 діб
для приготування еспресо свіжообсмажене зерно має "вилежатися" як мінімум 1 тиждень
Особливості | |
Тип обсмаження | Середня |
Склад | Арабіка |