Ethiopia Gerse
Ethiopia Gerse (Ефіопія Герсе) – ефіопська арабіка класу спешелті натурального способу обробки з плантацій, розташованих на території регіону Гедео, Кочере. Станція обробки Челекту була створена понад 18 років тому Янні Георгалісом – засновником компанії Moplaco, яка в свою чергу спеціалізується на торгівлі кавовим зерном з 1971 року. Назва станції походить від міста розташування Челекту. Станція повністю оснащена сучасним обладнанням для обробки та експериментів з кавою. Висота зростання кавових дерев становить від 1990 до 2200 метрів над рівнем моря. Лот складають реліктові ефіопські сорти. Кавові вишні збиралися ручним методом з лютого по березень та були доставлені на станцію обробки Моплако Челекту для сортування з подальшою класичною натуральною обробкою та сушінням на африканських ліжках. Чашка має гарний баланс та комплексний фруктово-цитрусовий профіль з тропічними нотами. Еспресо має яскраву ароматику та достатньо високу кислотність
Ступінь обсмаження
Омні
Смако-ароматика
Лемонграс, помело, манго, яблучно-сливова пастила
Рекомендована для таких типів напоїв
Усі напої, приготовані "відкритим" методом та яскраво кислотний еспресо
Рекомендації щодо приготування
Зерно рекомендується витримати не менше 2 діб від дати обсмаження
Особливості | |
Тип обсмаження | Еспресо |
Склад | Арабіка |