м.Київ, вул. Хорива, 4
м.Київ, вул. О.Кониського, 16
м.Київ, вул. Саксаганського, 102
(099) 529-82-82
(098) 094-68-87
(093) 252-75-28
(044) 425-31-71
(066) 58-28-658
(068) 402-60-62
(044) 482-33-61
(098) 977-32-32
(044) 235-85-46
0 відгуків

Papua New Guinea Arufa

Немає на складі
552.00грн

  • Виробник: CafeBoutique
  • Назва: Papua New Guinea Arufa

Зверніть увагу, зовнішній вигляд кавових зерен з експериментальною обробкою відрізняється від загальноприйнятого кольором, присутністю кавових олій на поверхні зерна, неоднорідністю кольору тощо, проте зерно обсмажено правильно та якнайкраще для розкриття смако-ароматичного профілю

Papua New Guinea Arufa (Папуа Нова Гвінея Аруфа) - спешелті-лот арабіки натуральної обробки подовженої ферментації з Океанії, країни Папуа Нова Гвінея (далі - ПНГ), регіон Джикава. Кава в ПНГ була ввезена в 19 столітті та вперше була вирощена Еммою Кое Форсайт - бізнес-леді та власницею плантацій змішаного американського та самоанського походження. На сьогодні кава є основною галуззю виробництва для ПНГ: країна експортує близько 1 мільйона мішків кави щороку, а до виробництва кави залучено понад 2,5 мільйони людей (майже половина всього населення). Даний лот "Аруфа" отримав свою назву від громади, якою він був вирощений. Кавові дерева зростають на висоті 1653 метри над рівнем моря в тіні гори Бангета. Земля там заповнена звивистими водними шляхами, які допомагають розподілити вкрай необхідні для складної смако-ароматики вулканічні поживні речовини в ґрунті. Громада Аруфа має хороший доступ до доріг, що дозволяє фермерам швидко доставляти врожай на станцію обробки, тоді як виробникам інших громад доводиться перевозити свій урожай на великі відстані у важко проходимих умовах. Фермери володіють невеликими ділянками землі (до 2 гектарів), і вирощування кави для них - основний спосіб заробітку. Через дорожнечу синтетичних добрив фермери використовують природні речовини для підживлення дерев, а тому каву можна вважати органічною, хоча процес її сертифікації ще не завершено. В даний лот входять сорти кави Типіка та Бурбон. Врожай збирали з вересня по листопад та доставили на станцію обробки Улья. Після збору кавових вишень була проведена їх оцінка, сортування вручну та видалення недозрілих та дефектних ягід. Після сортування каву розклали на патіо, де вона пройшла натуральну обробку з подовженою ферментацією. В процесі сушіння кавові вишні безперервно перемішували та відбирали дефектні ягоди. Процес сушки тривав близько місяця. Як тільки зерна досягли 12% вологості, каву зібрали та доставили на сухий млин, де вона пройшла сортування, лущення та підготовку до експорту. Смако-ароматичні характеристики напою: вишневий пиріг, банан, ківі ґолд, печене яблуко

Ступінь обсмаження

Омні

Аромат

Тропічні фрукти

Смак

Вишневий пиріг, банан, ківі ґолд, печене яблуко

Післясмак

Какао-боби, аґрус

Рекомендований для таких типів напоїв

Усі напої, приготовані "відкритим" способом, джезва, еспресо

Рекомендації щодо приготування

Зерно рекомендується витримати не менше 3 діб від дати обсмаження

Для приготування еспресо зерно рекомендуємо витримати мінімум 5 діб від дати обсмаження

Особливості
Тип обсмаження Омні
Склад Арабіка

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст!
    Погано           Добре

Теги: Papua New Guinea Arabica, Specialty Coffee