Ethiopia Limu Seka
Ethiopia Limu Seka (Етіопія Ліму) — ефіопська арабіка митої обробки з мікрорегіону Ліму Сека, регіон Джима. Лот оброблено на станції Fahem General Trading PLC, заснованій Ато Мохамедом Лало та його дружиною. Окрім власної плантації, компанія закуповує вишні у майже 3000 дрібних фермерів, використовуючи станцію як централізований хаб для обробки. Висота вирощування сягає високогірних терас плато Джимма, відомого своєю родючістю та сприятливим кліматом, та становить 1900 м над рівнем моря. Саме тут формуються характерні для Ліму солодкі та делікатні відтінки чашки. У період врожаю Fahem забезпечує роботою понад 500 працівників,
охоплюючи не лише обробку кави, але й сертифікацію, навчання фермерів та
управління пасіками. Частина прибутку компанії щорічно інвестується у
розвиток громади: електрифікацію, школи,
забезпечення фермерів інструментами. Збір ягід здійснювався вручну та щодня фермери доставляли стиглі ягоди на станцію. Тут вишні одразу депульпували за допомогою механічного обладнання та джерельної води, після чого зерно ферментували у резервуарах з водою від 24 до 48 годин залежно від погодних умов. Далі зерно ретельно промили у каналах зі свіжою водою та висушили: спочатку кілька днів у затінку до вологості 30%, а потім близько двох тижнів на африканських ліжках під сонцем до оптимальної вологості 11%. Після цього кава відправилася на стабілізацію у вентильовані склади та згодом на експорт
Ступінь обсмаження
Світлий
Смако-ароматика
Білі порічки, лимонний курд, меліса, липовий цвіт
Насиченість ■■■□□
Кислинка ■■■□□
Солодкість ■■■□□
Гірчинка ■■□□□
Рекомендована для таких типів напоїв
Фільтр
Загальні рекомендації до вживання кави свіжого обсмаження
Зерно рекомендується витримати не менше 2 діб від дати обсмаження
Особливості | |
Клас | Преміум |
Тип обсмаження | Cвітлий |
Склад | Арабіка |