м.Київ, вул. Хорива, 4
м.Київ, вул. О.Кониського, 16
м.Київ, вул. Саксаганського, 102
(099) 529-82-82
(098) 094-68-87
(093) 252-75-28
(044) 425-31-71
(066) 58-28-658
(068) 402-60-62
(044) 482-33-61
(098) 977-32-32
(044) 235-85-46
0 відгуків

Ethiopia Bombe

В наявності
591.00грн

Ethiopia Bombe (Ефіопія Бомбe) — спешелті-арабіка натуральної обробки з вуглекислотною мацерацією з підрегіону Бомбe в окрузі Бенса, регіон Сідамо. Кавові вишні для цього лоту опрацьовували на станції обробки Shantawene, що працює безпосередньо з місцевими фермерами. Лот складається з місцевих гібридів JARC 74110 та JARC 74158, що були виведені Джимським аграрним дослідницьким центром та відомих високою врожайністю та стійкістю до хвороб. Кавові дерева ростуть на багатих мінералами ґрунтах, які мають високий вміст глини та чудово утримують вологу. Це забезпечує стабільний розвиток рослин і сприяє формуванню щільних зерен з яскравим профілем. Висота вирощування становила 2150–2300 м над рівнем моря, яка у поєднанні з прохолодним кліматом уповільнила дозрівання ягід і зробила смак кави більш насиченим та складним.
Кавові вишні збирали вручну з грудня по лютий та доставляли на станцію обробки у 85-кілограмових мішках на мулах чи мотоциклах. Закупівля безпосередньо у фермерів дає легкий доступ до простежуваності та дозволяє переконатися, що вишні були зібрані на оптимальній стадії стиглості. Після доставки кавові вишні пройшли ферментацію методом carbonic maceration — технікою, натхненною виноробством. Вишні ферментувалися у середовищі, насиченому вуглекислим газом, що змінив перебіг мікробіологічних процесів і сформував складний, насичений смаковий профіль. Тривалість ферментації — 72 години. Після цього кавові вишні відправили на сушіння протягом 25 днів на традиційних африканських ліжках, останні дні — у тіні, що забезпечило контрольоване зниження вологості та чистоту смаку

Ступінь обсмаження

Омні

Смако-ароматика

Вишневе варення, слива, полуничний йогурт, шоколадний еклер

Насиченість     ■■■■□
Кислинка          ■■■□□
Солодкість       ■■■■□
Гірчинка           ■■□□□

Рекомендована для таких типів напоїв

Фільтр, джезва, яскравий кислотний еспресо

Рекомендації щодо приготування

Для оптимального формування/дегазації, зерно рекомендуємо витримати не менше 3 діб від дати обсмаження


Цей лот приймає участь у постійному зборі "Вишкіл капітанів" під егідою БФ "Повернись живим"

Докладно з ініціативою можна ознайомитися тут: https://cafeboutique.ua/ua/come-back-alive.html

Особливості
Клас Спешелті
Тип обсмаження Омні
Склад Арабіка

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст!
    Погано           Добре

Теги: Ethiopia Arabica, Specialty Coffee