Panama Piedra Candela Gesha, 100 г
Зверніть увагу, зовнішній вигляд кавових зерен з експериментальною обробкою відрізняється від загальноприйнятого кольором, присутністю кавових олій на поверхні зерна, неоднорідністю кольору тощо, проте зерно обсмажено правильно та якнайкраще для розкриття смако-ароматичного профілю
Panama Piedra Candela Gesha (Панама П'єдра Кандела Геша) - нанолот панамської арабіки натуральної анаеробної обробки рідкісного сорту Геша з фермерства Найнті Плас Кандела Естейтс, регіон Пьедра Кандела. Джозеф Бродскі, засновник компанії Ninety Plus, у 2005 році вперше приїхав до Ефіопії, де надихнувся дикими лісами Ефіопії, і відтворив такі ж "дикі" умови зростання кави на плантаціях Найнті Плас. Кавові дерева зростають на багатому мінералами вулканічному ґрунті, вік якого лише 400 - 500 років. Плантації розташовані на висоті 1200 - 1550 метрів над рівнем моря. Збір кавових вишень відбувався вручну. Кавові вишні відразу замочили у воді для видалення дефектних плодів. Після цього відбувалося ручне сортування від недозрілих, перестиглих та пошкоджених ягід. Далі вишні пройшли процес натуральної анаеробної обробки - їх ферментували в анаеробному середовищі у натуральній оболонці, після чого висушили тонким шаром, постійно перемішуючи, накриваючи в найспекотніші години дня та найвологіші години ночі, аби уникнути подальшої ферментації та руйнівних процесів у м'якоті. Цей процес забезпечив повільне та однорідне сушіння, що додало зерну стабільності фізичних показників та, відповідно, якості вже смаженої кави. Напій має надпотужну ароматику з нотами алое, гібіску та темної сливи. У смаку - маракуя, мараскинова вишня, кизил. У післясмаку кизилове варення та слива
Тип обробки
Натуральна анаеробна
Ступінь обсмаження
Омні
Смако-ароматика
Маракуя, алое, мараскинова вишня, кизил, гібіск, темна слива
Рекомендований для таких типів напоїв
Усі напої, приготовані "відкритим" способом, чудово відкривається у джезві
Рекомендації щодо приготування
Зерно рекомендується витримати не менше 3 діб від дати обсмаження
Особливості | |
Тип обсмаження | Омні |
Склад | Арабіка |