Kenya Karimikui
Kenya Karimikui (Кенія Карімікуй) - кенійська арабіка класу спешелті з плантацій регіону Рунгето / Кіріняга. Плантації навколо станції обробки Карімікуй, розташовані на високих південних передгір'ях гори Кенія з насиченим та родючим червоним вулканічним грунтом, ідеальним для вирощування високоякісної кенійської кави. Висота зростання кавових дерев 1700 - 1800 метрів над рівнем моря. Малі фермери зазвичай обробляють близько 250 кавових дерев на ділянках площею в півгектара. Кооперативне товариство фермерів Рунгето, що управляє станцією Карімікуй, було
 створено незабаром після ліквідації FCS Ngiriama - кенійського 
кооперативу, що об'єднував багато станцій обробки кави. Рунгето зосередилось
 на якісній обробці та ретельній увазі до деталей, здобувши собі чудову 
репутацію кооперативу, який складається з найчистіших та найкраще 
організованих станцій обробки у Кенії. Для виготовлення даного лоту фермери з жовтня по грудень вручну збирали врожай та доставляли на станцію промивки лише найстигліші кавові вишні переважно сортів SL-28 та SL-34. На станції обробки врожай відсортували вручну та замочили у воді для видалення менш щільних та пошкоджених ягід перед тим, як відправили каву на депульпування, ферментацію та миття. Вода річки Кіі, що стікає з висот гори Кенія, досить холодна, щоб  подовжити час ферментації до майже 3 повних діб. Після ферментації каву промили у прісній воді, щоб підкреслити характерні особливості кенійського смаку та забезпечити чистоту напою.  Далі зерно сушили протягом 2 тижнів на африканських ліжках до набуття необхідних показників вологості. Соковита, кисло-солодка чашка з інтенсивними нотами яблук Ренет Симиренка :-)
Ступінь обсмаження
Світлий
Смако-ароматика
Чорна смородина, порічки, зелене яблуко, малина, ревінь
Насиченість     ■■■■□
Кислинка          ■■■■□
Гірчинка           ■■□□
Солодкість       ■■■□□
Рекомендована для таких типів напоїв
Фільтр, джезва
Загальні рекомендації до вживання кави свіжого обсмаження
Зерно рекомендується витримати не менше 2 діб від дати обсмаження
| Особливості | |
| Клас | Спешелті | 
| Тип обсмаження | Світла | 
| Склад | Арабіка | 













































