Ethiopia Bule Hora
Ethiopia Bule Hora (Ефіопія Буле Гора) — етіопська арабіка натуральної обробки з плантацій поблизу села Герба Дого, регіон Гуджі. Назва лоту походить від Буле Гора — міста в південному регіоні Оромія, західній зоні Гуджі. Поєднання високогірності зростання кавових дерев (1900 - 2250 метрів над рівнем моря), родючих вулканічних ґрунтів, постійних і рясних дощів та майстерності місцевих фермерів позитивно вплинуло на дозрівання зерна та збільшення спектру смако-ароматики готової чашки. До складу цього лота входять етіопські реліктові сорти арабіки та гібриди JARC. Місцеві дрібні фермери доставляли плоди на станцію у період з жовтня по січень. Кава пройшла ручну чистку та класичну натуральну обробку з повільною сушкою під сонцем на "африканських" ліжках. Кава чудово смакує у еспресо
Ступінь обсмаження
Середній
Смако-ароматика
Абрикос, марципан, молочний шоколад, пісочне печиво
Насиченість ■■■□□
Кислинка ■■■□□
Солодкість ■■■■□
Гірчинка ■■□□□
Рекомендована для таких типів напоїв
Еспресо
Загальні рекомендації до вживання кави свіжого обсмаження
Зерно рекомендується витримати не менше 5 діб від дати обсмаження
Особливості | |
Клас | Преміум |
Тип обсмаження | Cередній |
Склад | Арабіка |