м.Київ, вул. Хорива, 4
м.Київ, вул. О.Кониського, 16
м.Київ, вул. Саксаганського, 102
(099) 529-82-82
(098) 094-68-87
(093) 252-75-28
(044) 425-31-71
(066) 58-28-658
(068) 402-60-62
(044) 482-33-61
(098) 977-32-32
(044) 235-85-46
1 відгуків

Kenya Gichathaini

Немає на складі
202.00грн

  • Виробник: CAFEBOUTIQUE
  • Назва: Kenya Gichathaini

Kenya Gichathaini AA (Кенія Гечатаіні) - 100% кенійська арабіка класу спешелті з плантацій кооперативу Gikanda регіону Nyeri, що розташовані на схилах вулкану Mount Kenya. Зерно постачається від відомої компанії-мікротрейдера Nordic Approach, яка працює з зерном виключно класу преміум та спешелті. Кавові дерева зростають на висоті 1700-1900 метрів над рівнем моря. Щороку на даній території випадає понад 1500 мм опадів, а у поєднанні з червоними вулканічними ґрунтами та великою кількістю сонячних променів створюються гарні умови для вирощування кави. Лот складають класичні "кенійські" сорти арабіки: SL-28, SL-34, Ruiru 11, Batian. Станція обробки Gichathaini, яка є у власності 897 дрібних фермерів і приймає кавові ягоди після ручного збору, є однією з трьох промивних станцій кооперативу. Спочатку відбувається ручне сортування кавових вишень та машинна депульпація. Далі каву сортують за щільністю в промивних гравітаційних каналах на 3 грейди. 1 та 2 грейд спрямовують на 18-36 годин для "сухої" ферментації у бетонні резервуари, які розташовані під дахом для кращого температурного контролю. Після ферментації зерно додатково промивають та повторно сортують за щільністю. Воду для гравітаційного сортування та промивки використовують з річки Ragati, яка протікає неподалік від станції обробки. Далі зерна відправляють на сушку на африканських ліжках на 12-20 днів, залежно від погодних умов. Для захисту від випадіння конденсату вночі та від сонця у спекотні денні часи зерно накривається захисним покриттям. Станція обробки має сертифікації: Fairtrade, UTZ та Rainforest Alliance. Основні смакоароматичні риси даного зерна: чорна смородина, порічки, малина, ягідний джем

Ступінь обсмаження

Світлий

Аромат

Порічки, чорна смородина, сухий сидр

Смак

Чорна смородина, порічки, малина, ягідний джем

Післясмак

 Апельсинові цукати, молочний шоколад, ягідний льодяник

Рекомендована для таких типів напоїв

Всі напої, приготовані "відкритим" методом, джезва

Загальні рекомендації до вживання кави свіжого обсмаження

для приготування свіжобсмаженої кави "відкритими" методами зерно після обсмажки рекомендується витримати не менше  2 діб

для приготування еспресо свіжообсмажене зерно має "вилежатися" як мінімум 1 тиждень

Особливості
Тип обсмаження Світла
Склад Арабіка

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст!
    Погано           Добре

Теги: Kenya Arabica, Specialty Coffee