Ethiopia Shakiso
Ethiopia Shakiso Grade 1 (Ефіопія Шакісо) - 100% ефіопська арабіка митої обробки класу преміум з плантацій регіону Guji. Шакісо - регіон, названий на честь однойменного міста на півдні Ефіопії. Кава з даного регіону має класичний смако-ароматичний профіль Гуджі: цитрусові та кісточкові фрукти, солодкість карамелі та ірису. Висота зростання кавових дерев близько 1800-2000 метрів. Тільки добірні стиглі кавові плоди, повністю ручне збирання та мита обробка з сушінням на "африканських ліжках" гарантують високу якість зелених кавових зерен, прекрасний аромат та чистий смак напою. Смакові характеристики: абрикос, вишня, смажений мигдаль. У післясмаку цитрусові цукати, чорний шоколад
Ступінь обсмаження
Середній
Аромат
Марципан, абрикос, чорна черешня
Смак
Абрикос, вишня, мигдаль
Післясмак
Цитрусові цукати, чорний шоколад
Рекомендована для таких типів напоїв
Еспресо, гейзер
Рекомендації до приготування
для приготування свіжообсмаженої кави "відкритими" методами зерно після обсмажки рекомендується витримати не менше 2 діб
для приготування еспресо свіжообсмажене зерно має "вилежатися" як мінімум 1 тиждень
Особливості | |
Тип обсмаження | Середня |
Склад | Арабіка |