Kenya Thiriku
Kenya Thiriku (Кенія Тіріку) – кенійська арабіка класу спешелті митого способу обробки з центрального регіону Нієрі. Наш лот походить з кооперативу Тіріку, плантації якого розташовані на схилі гори Кенія разом із сусіднім регіоном Кіріняга. Обидва відомі усьому світові завдяки каві з характерним складним та насиченим смаковим профілем. Висота зростання кавових дерев складає 1880 - 1970 метрів над рівнем моря, а у поєднанні з
червоними вулканічними ґрунтами та великою кількістю сонячних променів
створюються гарні умови для вирощування кави. Лот складає виключно гібрид арабіки SL-28, що є незвичним для кави з Кенії. Після збору кава пройшла ручне сортування від дефектів. Депульповане зерно занурили у резервуари з водою для подальшої ферментації протягом ночі. Після цього зерно у парчменті промили прісною водою, повторно відсортували за розміром і щільністю, та знову замочили у чистій воді на 18 годин. Далі зерно розклали для сушіння на "африканських ліжках" протягом двох тижнів з постійним перемішуванням. Чашка має незвичний для кенійської арабіки "етіопський" смако-ароматичний профіль кісточкових фруктів з високою солодкістю та низькою гірчинкою
Ступінь обсмаження
Світлий
Смако-ароматика
Алича, абрикос, нектарин, шипшина, мед
Рекомендована для таких типів напоїв
Фільтр, Джезва
Рекомендації щодо приготування
Зерно рекомендується витримати не менше 2 діб від дати обсмаження
Особливості | |
Клас | Спешелті |
Тип обсмаження | Світла |
Склад | Арабіка |