Ethiopia Uraga
Ethiopia Guji Grade 1 Uraga - 100% ефіопська арабіка класу спешелті з плантацій регіону Oromia, район Guji, станція обробки Yabitu Koba. Ця станція є основним джерелом прибутку близько 700 дрібних фермерів. На кожну сімейну ферму припадає близько двох гектарів землі. Висота зростання кавових дерев 1900-2200 м над рівнем моря. Кавові ягоди збирають вручну і доставляють на станцію обробки через кілька годин після збору. Перед обробкою плоди ретельно перебирають та депульпують. Ферментація у воді відбувається до 48 годин, далі кавові зерна ретельно промивають і сортують у промивних каналах за щільністю. Після цього зерно просушують на африканських ліжках протягом 10-15 днів. Сам лот отримав свою назву Uraga від назви місцевості, де були зібрані кавові вишні. Смакові характеристики: збалансований, з приємною фруктовою кислотністю та солодкістю напій. Персик, ожина та відтінок ройбушу
Ступінь обсмаження
Середній
Аромат
Цитрусовий, квітковий
Смак
Ожина, персик, ройбуш
Післясмак
Солодкий
Рекомендований для таких типів напоїв
Еспресо
Загальні рекомендації до вживання кави свіжого обсмаження
для приготування свіжообсмаженої кави "відкритими" методами зерно після обсмаження рекомендується витримати не менше 2 діб
для приготування еспресо свіжообсмажене зерно має "вилежатися" як мінімум 1 тиждень
Особливості | |
Тип обсмаження | Середня |
Склад | Арабіка |