Ethiopia Deri Kidame
Ethiopia Deri Kidame (Етіопія Дері Кідаме) — етіопська арабіка митої обробки з регіону Гуджі, Західна Оромія, вирощена на висоті 1800–2200 метрів над рівнем моря. Кавові дерева ростуть на родючих червоно-бурих вулканічних ґрунтах, що забезпечують повільне та рівномірне дозрівання ягід. Це надає чашці щільності, глибини та складного ароматичного профілю. Лот сформований із локальних етіопських гібридів — автохтонних сортів, що передають природну багатошаровість смаку, притаманну лише цьому регіону. Плоди для обробки надходять на станцію Deri Kidame, що належить компанії Tracon Trading. Хоча більшість кави із цієї станції — натуральної обробки (через високий попит та виняткову якість місцевої вишні), команда активно розвиває напрямок митої ферментації. Обробка розпочалась з ретельного відбору лише стиглих червоних вишень. Після доставки ягід на станцію їх депульпували, залишаючи тонкий шар мусиляжу. Далі відбулась ферментація, під час якої зерно вимочувалось у джерельній воді біля 24 годин. За цей час природні ферменти розщепили залишки мусіляжу. Далі зерно пройшло промивання у каналах з водою для повного очищення та сортування за щільністю. Після миття зерно, все ще в пергаменті, спершу сушилось у тіні протягом кількох днів (до досягнення вологості 30%), а потім — на сонці на піднятих африканських ліжках ще близько двох тижнів, поки вологість не знизилась до стабільних 11%
Ступінь обсмаження
Середній
Смакоароматика
Нектарин, алича, лимон, абрикосова кісточка
Насиченість ■■■□□
Кислинка ■■■□□
Солодкість ■■■□□
Гірчинка ■■□□□
Рекомендований для таких типів напоїв
Еспресо
Рекомендації щодо приготування
Зерно рекомендується витримати не менше 5 діб від дати обсмаження
Особливості | |
Клас | Преміум |
Тип обсмаження | Еспресо |
Склад | Арабіка |