м.Київ, вул. Хорива, 4
м.Київ, вул. О.Кониського, 16
м.Київ, вул. Саксаганського, 102
(099) 529-82-82
(098) 094-68-87
(093) 252-75-28
(044) 425-31-71
(066) 58-28-658
(068) 402-60-62
(044) 482-33-61
(098) 977-32-32
(044) 235-85-46
0 відгуків

Uganda Zira Empisa

  • Uganda Zira Empisa
Немає на складі
134.00грн

  • Виробник: CafeBoutique
  • Назва: Uganda Zira Empisa

Uganda Zira Empisa 12 (Уганда Зіра Емпіса) - 100% угандійська арабіка класу спешелті експериментальної натуральної обробки від відомого трейдера Nordic Approach. Ця концептуальна кава протягом 12 годин проходить напіванаеробну обробку під умовною назвою "extended fermentation", після чого відправляється на сушку натуральним способом протягом 10-25 днів у залежності від кількості сонця та дощу в період збору врожаю. Даний лот походить із заходу Уганди, гірського масиву Rwenzori. Висота проростання кавових дерев 1500 - 2000 метрів над рівнем моря. У лоті представлені гібридні сорти арабіки SL-28, SL-14 та SL-34, які зазвичай вирощуються у Кенії. Кавові вишні збирають вручну дрібні власники господарств, що мають в середньому 600-1000 дерев і входять до невеликих кавових громад. Врожай доставляється на приватну обробну станцію Kasese Coffee Yard, оснащену сучасними засобами для обробки кавових вишень. Кожен фермер, який доставляє кавові вишні на станцію в будь-якому обсязі, зареєстрований в програмному додатку. Додаток відстежує кожну партію, містить дані про фермерські господарства, час збору врожаю, його якість тощо. Додаток також дозволяє легко підраховувати премії, які отримують фермери після продажу конкретної партії. Після доставки кавових вишень на станцію їх занурюють у резервуари з водою для відділення пошкоджених ягід, які спливають на поверхню. Далі проходить ручне сортування хворих, недозрілих та перестиглих плодів. Потім відбувається додаткова напіванаеробна ферментація. Після цього "зав'ялені" вишні відправляють на сушіння тонким шаром із постійним перемішуванням та накриттям від сонця у найспекотніші години дня та найвологіші години ночі. Такий уважний догляд дозволяє зробити процес сушки однорідним і повільним, що додає якості каві. У результаті отримуємо насичений напій із яскраво вираженою солодкістю та кислотністю. Смакові характеристики: полуниця, нектарин, кумкват. Дуже добре підходить для еспресо та джезви

Тип обробки

Напіванаеробна / Натуральна

Ступінь обсмаження

Середній


Аромат

Полуниця, мигдаль

Смак

Полуниця, нектарин, кумкват


Післясмак

Цитрусова цедра 

Рекомендований для таких типів напоїв

Еспресо / джезва

Рекомендації щодо приготування

для приготування свіжообсмаженої кави "відкритими" способами зерно після обсмаження рекомендується витримати не менше 2 діб

для приготування еспресо свіжообсмажене зерно має "вилежатися" як мінімум 1 тиждень

Особливості
Тип обсмаження Середній
Склад Арабіка

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст!
    Погано           Добре

Теги: Uganda Arabica, Specialty Coffee