Uganda Kuku Revival
Uganda Kuku Revival - 100% угандійська арабіка класу спешелті натуральної обробки з плантацій регіону Mbale на сході Уганди. Зелене зерно постачається від відомого мікротрейдеру Nordic Approach, який займається постачанням кави виключно класу спешелті. Revival - невеличка промивна станція, що приймає каву від 239 дрібних фермерів. На кожного фермера припадає менше одного гектару землі. У 2018 році Nordic Approach відкрили приватний підрозділ сушильної станції Sironko Coffee Yard, на якому запустили програмний додаток - кожен фермер, що доставляє кавові вишні незалежно від їх обсягу, зареєстрований у додатку. Додаток відстежує кожну партію, дату збору, кількість, загальні дані про господарство. Найголовнішим є те, що він нараховує премії, на які фермери мають право після продажу конкретного лоту. Це мотивує фермерів та позитивно впливає на підвищення якості кави із року у рік. Висота зростання кавових дерев 1800-2300 метрів над рівнем моря. Кавові ягоди збирають вручну і доставляють на станцію обробки через кілька годин після збору. Кава проходить два етапи сортування. Відразу після доставки кавові вишні замочують у воді. Здорові ягоди падають на дно, а хворі та пошкоджені лишаються плавати на поверхні. Далі якісні ягоди відбирають та ферментують у великих перфорованих барабанах протягом 36-48 годин. Перфорація у нижній частині барабанів надає можливість видалити мусіляж та сік, що виділився із кавових ягід. Після вивантаження ягоди додатково сортують вручну. Після цього кавові зерна сушать протягом 15-20 днів спочатку тонким шаром, поступово збільшуючи товщину шару до 4-6 сантиметрів. У даному лоті зібрані сорти SL-28, SL-34 - це фактично такі ж сорти, які вирощують на іншій стороні кордону, у Кенії. Кава має сертифікацію Rainforest Alliance. Смакові характеристики: ромова баба, чорниця, червоне яблуко
Ступінь обсмаження
Світлий
Аромат
Червоне яблуко
Смак
Ромова баба, чорниця, червоне яблуко
Післясмак
Вершковий
Рекомендований для таких типів напоїв
Усі напої, приготовані "відкритим" способом
Рекомендації до приготування
Зерно рекомендується витримати не менше 3 діб від дати обсмаження
Особливості | |
Клас | Спешелті |
Тип обсмаження | Світла |
Склад | Арабіка |