м.Київ, вул. Хорива, 4
м.Київ, вул. О.Кониського, 16
м.Київ, вул. Саксаганського, 102
(099) 529-82-82
(098) 094-68-87
(093) 252-75-28
(044) 425-31-71
(066) 58-28-658
(068) 402-60-62
(044) 482-33-61
(098) 977-32-32
(044) 235-85-46
1 відгуків

Nicaragua El Limoncillo

Немає на складі
322.00грн

  • Виробник: CafeBoutique
  • Назва: Nicaragua El Limoncillo

Зверніть увагу, зовнішній вигляд кавових зерен з експериментальною обробкою відрізняється від загальноприйнятого кольором, присутністю кавових олій на поверхні зерна, неоднорідністю кольору тощо, проте зерно обсмажено правильно та якнайкраще для розкриття смако-ароматичного профілю

Nicaragua El Limoncillo (Нікарагуа) - 100% арабіка класу преміум з плантацій господарства Лімончілло в Матагальпі, що знаходиться в муніципалітеті Ла-Далія. Господарство має сертифікацію UTZ. Кава сорту "червоний бурбон", яка вирощується на висоті 850-1110 метрів над рівнем моря. У серпні врожай збирають, і стиглі вишні доставляються на станцію обробки. Там кавові вишні проходять делікатну напіванаеробну ферментацію, яку фермери називають "фанкі". Кавові вишні розкладають товстим шаром на брезенті, де розпочинається їх ферментація. Перемішують каву нечасто - 3-4 рази на день в залежності від погодних умов, інколи додаючи трохи води для пришвидшення процесу ферментації. Такий процес обробки триває 24-36 годин, і фермери пильно слідкують, аби кавові вишні не ферментувалися повністю. Після контрольованої стадії ферментації каву розкладають тонким шаром і перемішують значно частіше. Процес сушіння триває 8 днів на патіо, а потім ще 20-30 днів на африканських ліжках, поки кава не досягне вологості 12%. Потім каву переміщують у добре провітрюваний склад і дають їй до лущіння стабілізуватися протягом 30 днів. Після лущіння каві дають можливість додатково стабілізуватися по показниках вологості та активності води ще протягом 30 днів перед тим, як розпочнеться експорт. Такий метод обробки дозволяє отримати соковиту незвичну чашку з добре витриманим балансом солодкості та кислотності. Основна смако-ароматика зерна: лимон, слива, вишневий лікер

Ступінь обсмаження

Середній

Аромат

Сухофрукти, карамель

Смак

Лимон, слива, вишневий лікер

Післясмак

Темний шоколад, родзинки

Рекомендована для таких типів напоїв

Еспресо

Загальні рекомендації до вживання кави свіжого обсмаження

для приготування свіжообсмаженої кави "відкритими" методами зерно після обсмажки рекомендується витримати не менше 2 діб

для приготування еспресо свіжообсмажене зерно має "вилежатися" як мінімум 1 тиждень

Особливості
Тип обсмаження Середня
Склад Арабіка

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст!
    Погано           Добре

Теги: Nicaragua Arabica