м.Київ, вул. Хорива, 4
м.Київ, вул. О.Кониського, 16
м.Київ, вул. Саксаганського, 102
(099) 529-82-82
(098) 094-68-87
(093) 252-75-28
(044) 425-31-71
(066) 58-28-658
(068) 402-60-62
(044) 482-33-61
(098) 977-32-32
(044) 235-85-46
0 відгуків

Costa Rica Victoria 14

В наявності
570.00грн

  • Виробник: CAFEBOUTIQUE
  • Назва: Costa Rica Victoria 14

Costa Rica Victoria 14 (Коста-Ріка Вікторія 14) -  костариканська арабіка класу спешелті натуральної обробки з регіону Central Valley. Ферма Sonora Estate вже понад століття належить родині Альберто. У 1970-х роках він взяв господарство під своє управління та перетворив більшість земель на кавові плантації, зробивши каву основним джерелом життя для сім’ї. У 1999 році, коли ринок переживав падіння цін, Альберто обрав шлях інновацій: він збудував власний млин і почав експериментувати з альтернативними на ті роки методами обробки, такими як honey та natural, доводячи, що кожен різновид може мати унікальну історію у чашці. Згодом до справи приєднався його син Дієго, який поєднав шану до родинних традицій із новим баченням розвитку якості та репутації ферми. Сьогодні Hacienda Sonora вирощує понад 20 різновидів арабіки на 80 гектарах, серед яких особливо виділяється Victoria 14. Цей сорт, завдяки оптимальній висоті та клімату (1300 м н.р.м.), формує насичений профіль із м’якою, оксамитовою кислотністю.

Даний лот було зібрано у період листопад–лютий виключно стиглими ягодами, які вручну відбирали на плантаціях. Вишні пройшли флотацію у воді для відділення дефектних плодів, після чого сушилися натуральним методом: іх розклали  тонким шаром на чорних тентах та сушили протягом 12 днів із регулярним перемішуванням та накриттям уночі для захисту від вологи. Після первинного сушіння кава відпочила у складі три дні при вологості 14%, а згодом пройшла контрольоване досушування у механічній сушарці при температурі не вище 35 °C. Коли зерно досягло стабільної вологості 10,5%, його залишили на двомісячний відпочинок. На завершальному етапі кава була очищена та ретельно відсортована за вагою, розміром, щільністю та кольором для забезпечення стабільності та високої якості

Ступінь обсмаження

Омні

Смако-ароматика

Слива, груша, штолен, апельсинові желейки у шоколаді

Насиченість     ■■■■□
Кислинка          ■■■□□
Солодкість       ■■■■□
Гірчинка           ■■□□□

Рекомендована для таких типів напоїв

Фільтр, яскравий солодкий еспресо

Загальні рекомендації до вживання кави свіжого обсмаження

Зерно рекомендується витримати не менше 2 діб від дати обсмаження

Особливості
Клас Спешелті
Тип обсмаження Омні
Склад Арабіка

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст!
    Погано           Добре

Теги: Costa Rica Arabica