Colombia Danilo Perez
Зверніть увагу, зовнішній вигляд кавових зерен з експериментальною обробкою відрізняється від загальноприйнятого кольором, присутністю кавових олій на поверхні зерна, неоднорідністю кольору тощо, проте зерно обсмажено правильно та якнайкраще для розкриття смако-ароматичного профілю
Colombia Danilo Perez (Колумбія Даніло Перез) — спешелті-лот колумбійської арабіки експериментальної анаеробної обробки з регіону Уїла, муніципалітет Ель-Аградо. Ферма La Cabaña є частиною сімейного бізнесу Alma del Huila, який очолює Гільберто Перес. Вона займає 20 гектарів, з яких 14 відведено під кавові плантації, а решта 6 — це природний ліс, де беруть початок численні джерела води, що забезпечують водопостачання місцевих жителів. Загалом на фермі росте близько 100 000 кавових дерев. Данило Перес, син Гільберто, — молодий виробник кави, який із дитинства залучений до кавової індустрії. Він керує кількома фермами та працює безпосередньо з командою на місцях, забезпечуючи ретельний контроль за збиранням і сортуванням зерна.
Для цього лоту відбирали лише стиглі кавові вишні переважно сорту Катура, орієнтуючись на стандартизований колір. Після первинного сортування їх занурили у воду для видалення дефектних плодів, і відправили на подальшу обробку. Анаеробна ферментація відбувалася у герметичних пластикових контейнерах і тривала 200 годин, що сприяло розвитку складного та оригінального смако-ароматичного профілю. Після цього вишні сушили на сонці у параболічних сушарках протягом трьох тижнів, упродовж яких відбувалася додаткова природна ферментація, яка посилила глибину смаку майбутнього напою
Ступінь обсмаження
Омні
Смако-ароматика
Полуниця, черешня, порічки, барбарис, портер
Насиченість ■■■■□
Кислинка ■■■■□
Гірчинка ■■□□□
Солодкість ■■■■□
Рекомендована для таких типів напоїв
Фільтр, джезва, яскравий кислотний еспресо
Рекомендації щодо приготування
Зерно рекомендується витримати не менше 3 діб від дати обсмаження
Особливості | |
Клас | Спешелті |
Тип обсмаження | Омні |
Склад | Арабіка |