Kenya Gakundu
Kenya Gakundu (Кенія Гакунду) - 100% кенійська арабіка класу спешелті з плантацій регіону Kairuri поблизу поселень Manyatta, Kianjokoma та Embu. Зерно постачається від відомої компанії-мікротрейдера Cafe Imports, яка працює з зерном виключно класу преміум та спешелті. Кавові дерева зростають на висоті 1650 метрів над рівнем моря. Лот складають класичні "кенійські" сорти арабіки: SL-28, Ruiru 11, Batian. Збором кавового врожаю займаються 1262 дрібні члени Кооперативного товариства фермерів Гакунду, що доставляють кавові вишні на станцію обробки Kamviu. Там врожай сортується, депульпується та ферментується протягом 15–23 годин. Далі кава тричі промивається свіжою річковою водою з річки Muriuriu. Після миття зерно направляється по каналах у замочувальні резервуари, де тримається під водою, а згодом - сушиться на "африканських ліжках" від 7 до 15 днів з постійним перемішуванням протягом всього процесу сушки. Основні смако-ароматичні риси даного зерна: ревінь, алича, чорна смородина
Ступінь обсмаження
Світлий
Аромат
Ревінь, смородина
Смак
Ревінь, алича, чорна смородина
Післясмак
Ягідний
Рекомендована для таких типів напоїв
Всі напої, приготовані "відкритим" методом
Загальні рекомендації до вживання кави свіжого обсмаження
для приготування свіжобсмаженої кави "відкритими" методами зерно після обсмажки рекомендується витримати не менше 2 діб
для приготування еспресо свіжообсмажене зерно має "вилежатися" як мінімум 1 тиждень
Особливості | |
Тип обсмаження | Світла |
Склад | Арабіка |