Чай зелений Лю Ань Гуа Пянь 50 г
Чай Лю Ань Гуа Пянь входить до переліку 10 найвідоміших видів чаю в Китаї. У перекладі означає «гарбузове насіння» - саме на них схожі листочки цього сорту чайного куща. Це яскравий, ароматний і смачний зелений чай, що легко витримує багаторазові заварювання! Чай вирощують в провінції Аньхой, повіт Люань, на дуже обмежених територіях, і виробляють в настільки невеликих кількостях, що навіть в Китаї його часом буває важко знайти. Перші згадки про цей чай датуються VII століттям. Протягом багатьох століть Гуа Пянь регулярно постачався до двору імператора і був недоступний для звичайних людей. Це один з улюблених чаїв Великої імператриці Китаю Ци Сі (1835-1908), він був невід'ємним компонентом її дієти. На відміну від інших зелених чаїв, для виробництва яких збирають флеші (пагони з брунькою) або тіпси (бруньки), для Гуа Пянь беруть другі листочки. За інтенсивністю квіткового аромату і щільності листа має багато спільного з улунами, але на відміну від них, тонізує набагато сильніше. Цікаво, що протягом XIV-XVII ст. Лю Ань Гуа Пянь широко прославився серед китайської знаті як засіб від сонячного удару
Аромат : солодкий, квітковий, з нотками горіхів і насіння
Смак : щільний і глибокий, з помірною м'якою терпкістю і багатим квітковим букетом
Післясмак : свіжий, яскравий, надзвичайно приємний та тривалий, з нотками бузку
Колір настою : світло-зелений
Дія : тонізує, прояснює свідомість, дає м'який і водночас потужний імпульс до дії
Як заварювати цей чай найкращим чином
1. Використовуйте очищену бутельовану воду
2. Промийте заварник окропом
3. Для приготування чаю середньої міцності насипте в щойно прогрітий окропом заварник сухий чай, виходячи з пропорції близько 1 ст. ложки сухого чаю без гірки на 0,5 л води
4. Закрийте заварник кришкою, візьміть його в руки і кілька разів сильно струсіть. Відкрийте заварник і насолодіться ароматом прогрітого сухого чаю
5. Тепер Лю Ань Гуа Пянь готовий до заварювання. Для заварювання використовуйте воду з температурою 60 - 70 ℃
6. Час настоювання 3 - 5 хвилин. Розлийте напій із заварника по чашках або перелийте його в окремий посуд. Цей чай можна заварювати таким чином 3 - 5 разів
7. Найкращий спосіб заварювання чаю Лю Ань Гуа Пянь - чайна церемонія Гунфу Ча або чаювання Пін Ча