м.Київ, вул. Хорива, 4
м.Київ, вул. О.Кониського, 16
м.Київ, вул. Саксаганського, 102
(099) 529-82-82
(098) 094-68-87
(093) 252-75-28
(044) 425-31-71
(066) 58-28-658
(068) 402-60-62
(044) 482-33-61
(098) 977-32-32
(044) 235-85-46

Як обрати кавомашину додому

Для початку визначимося з терміном "кавомашина". Кавомашина - це автоматична еспресо-кавоварка, яка може в автоматичному режимі приготувати від еспресо і кафе-крема до повноцінного капучино або латте-макіято.

1.Вибір по функціональній насиченості - "з молоком" або без

Якщо ви віддаєте перевагу класичним напоям на основі еспрессо - власне сам еспресо і кафе крема, то вибирайте кавоварку без автоматизації процесу збивання молока. У дану категорію потрапляє дуже багато моделей кавоварок. Так чи інакше, зазвичай на будь-якому з таких кавових агрегатів є додаткова можливість в ручному режимі збити парою молоко і отримати весь спектр напоїв на основі еспрессо і збитого та нагрітого молока. Хоча бувають дуже рідкісні зразки кавоварок взагалі без функції подачі пари. При виборі такого типу кавомашини рекомендуємо звернути на цей момент увагу, якщо ви плануєте іноді готувати кавові напої з молоком. Ось так зазвичай виглядає класична еспресо-кавомашинка:



Якщо ви віддаєте перевагу напоям на основі еспресо і молока, то рекомендуємо розглянути варіанти кавоварок з так званими автокапучінатором або молочним глечиком.

У моделях з автокапучінаторами зазвичай процес приготування напоїв з молоком автоматизований - в автокапучінатор подається пар з парогенератора, відбувається затягування завчасно охолодженого молока з будь-якої зручної ємності, далі воно збивається і нагрівається, після чого подається в чашку для капучино, келих для латте-макіято або спеціальний посуд для збивання молока (пітчер). При цьому еспресо вже приготовлений заздалегідь або ви його готуєте після збивання молока прямо в посуд. Такі кавові агрегати більш складні по конструкції і у виробництві. Відповідно і за вартістю вище звичайних кавоварок без автоматизації приготування збитого молока. Виглядають такого типу агрегати зазвичай так:



У моделях з так званим "молочним глечиком" процес приготування напоїв на основі еспресо і молока відбувається повністю автоматично. При цьому в програму кавомашини зазвичай закладено кілька варіацій напоїв і відповідних послідовностей приготування. Вам залишається тільки заправити в кавоварку всі потрібні інгредієнти: кавове зерно (або мелену каву), свіже молоко і воду. Все інше такий кавовий автомат зробить сам. Вибір такого типу кавоварок кращий у випадку регулярного вживання кавових напоїв з молоком і відсутності будь-яких навичок їх приготування.

Бувають рідкісні зразки кавоварок з вбудованим відсіком для свіжого молока або з винесеним в окрему конструкцію молочним модулем. Але це швидше виключення з правила. Так чи інакше, по непотрібності доведеться виймати ємність з молоком і прибирати в холодильник.

Виглядають "Кавомат" з молочним глечиком зазвичай ось так:



2. Вибір по інтерфейсу - кнопки або сенсорне управління, дисплей або світлодіодна індикація


За критерієм інтерфейсу кавомашини зазвичай підрозділяются на моделі з кнопковим або сенсорним управлінням. Для вибору тут має значення тільки ваш вибір - як вам зручніше або приємніше - натискати на кнопки панелі управління або просто доторкнутися до неї в потрібній зоні. Іноді кавомашини комплектують так званими "тачскрінами" (сенсорними дисплеями) або взагалі роблять гібридне управління (і сенсорний дисплей і звичайні кнопки). Так чи інакше - тут на вибір впливає тільки один фактор - як вам більше подобається.

За індикацією (кавомашина за допомогою індикації видає вам різноманітні повідомлення) - зазвичай моделі поділяються на зразки з дисплеєм чи зі світлодіодною панеллю індикації. Дисплеї бувають графічні та текстові. Графічні дисплеї зазвичай більш ергономічні і зрозумілі, ніж текстові. Моделі простіше - зі світлодіодною індикацією стану кавомашини. Тут іноді потрібно багаторазове вивчення інструкції щоб запам'ятати всі сигнали, що видає вам кавоварка. Також існує різновид світлодіодної індикації - символьна - трохи більше зрозуміла і дружня для користувача - на панелі індикації засвічуються вже готові промальовані символи сигналізації стану кавомашини та її потреб. 


3. Вибір по функціональній насиченості - "з меленою кавою" або без

Моделі більш простих кавоварок мають можливість заварювати еспресо тільки на зерновій каві. Моделі більш складних кавоварок - мають додаткову можливість приготувати еспресо на попередньо меленій каві, наприклад кава без кофеїну. Це розширює ваші можливості у виборі сорту кави, не витягуючи при цьому все зерно з вбудованої в кавоварку кавомолки. 


4. Екзотичні функції

Бувають моделі кавоварок з 2-ма вбудованими кавомолками - це дає можливість отримати еспресо на різних сортах кави, причому обидва будуть зварені на відносно свіжозмеленій каві. Також при цьому зазвичай доступна функція найпростішого купажування (змішування) меленої кави з різних кавомолок. Такі моделі зазвичай дуже дорогі самі по собі і в сервісному обслуговуванні.

На даний момент активно розробляються моделі кавоварок з дистанційним управлінням з планшетів та інших гаджетів. Абсолютно екзотична функція у автоматичних кавоварок