м.Київ, вул. Хорива, 4
м.Київ, вул. О.Кониського, 16
м.Київ, вул. Саксаганського, 102
(099) 529-82-82
(098) 094-68-87
(093) 252-75-28
(044) 425-31-71
(066) 58-28-658
(068) 402-60-62
(044) 482-33-61
(098) 977-32-32
(044) 235-85-46

Чим відрізняється кавоварка від кавомашини ?

"Чим відрізняється кавоварка від кавомашини ?"

Багато задають собі і нам це питання ..

Давайте спробуємо розібратися!
Розглянемо спочатку сферу еспресо-кавоварок і еспресо-кавомашин
І ось в чому справа. Варіацій і тлумачень на тему кавоварок і кавомашин дуже багато. Але в загальному, грубо, можна розділити всі пристрої для приготування еспресо на 2 великих класи (за винятком екзотичних варіантів, наприклад HandPresso): еспресо-кавоварки і еспресо-кавомашини.
У свою чергу обидва ці класи можна розділити на побутовий сектор і професійний. У побутовій сегмент увійдуть всі кавоварки та кавомашини, які повинні використовуватися в домашніх умовах. А в професійний потрапляють всі кавоварки та кавомашини, призначені для експлуатації в складних навантажених місцях, таких як кафе, бари, ресторани, кав'ярні, заклади швидкого харчування (фаст-фуди) і т.д.
Тепер про термін "еспресо-кавоварка"

Тут мається на увазі ручний режим приготування - людина бере активну участь у приготуванні еспресо: підготовлює кавоварку до роботи, готує порцію меленої кави (вона може бути вже готова у вигляді кави в таблетці або пластикової капсули з меленою кавою), закладає цю заготовку в пристрій заварювання (холдер - він-же портафільтра-він-же - в народі - "ріжок", портакапсула, група заварювання - назв безліч), і після цього натискає копку "Старт" - як у казці: "Горшочек, Вари!"

Після досягнення потрібної кількості напою заварювання зупиняється вручну або автоматично (це залежить від констркутивних особливостей
еспресо-кавоварки)



У цьому випадку мається на увазі автоматичний режим   приготування еспресо - людина тільки заправляє інгрідієнти         (кава в зернах або мелена, кава в капсулах - вкрай екзотичний варіант, вода, молоко) і викидає періодичні відходи (кавовий жмих, відпрацьовані кавові капсули, вода в піддоні). Від натискання "Старт" до готового напою на основі еспресо користувач займається іншими справами або просто чекає результату в чашці. Кавомашина зробить все інше сама. Мінімум дій - максимум оперативності
А тепер починається плутанина понять і термінів!
Історично так склалося, що для професійних пристроїв термін "кавоварка" на даний момент майже не застосовується. І не важливо в дійсності як пристрій варить еспресо - вручну або автоматично, воно тепер шанобливо називається "кавова машина". От тільки іноді автоматичні професійні кавомашини називають "суперавтомат".
інші популярні види пристроїв для заварювання кави?! Фільтрові, гейзерні?
Їх зазвичай теж називають кавоварками!
Просто правильно буде вказувати так: "Гейзерна кавоварка", "Фільтрова Кавоварка", "Капсульна Кавоварка" і т.д.
Знову-таки, якщо справа стосується професійного обладнання, то його називають кавомашинами, наприклад: "Фільтрова Кавомашина"
І, нарешті, щоб остаточно Вас заплутати, нагадаю рідкісні види кавоварок і кавомашин: автоматична фільтрова кавомашина - звичайно це кавомашина; кавовий вакуумний сіфон - це кавоварка; аеропресс - занадто простий пристрій, щоб назвати навіть кавоваркою - але можна; HandPresso - можна "обізвати "кавоваркою, але теж" з натяжкою "
Отже, принцип скрізь простежується один: кавоварка - варимо вручну, кавомашина - автоматичний процес заварювання !