Книга The World Atlas of Coffee 2nd edition James Hoffmann
Друге видання книги "The World Atlas of Coffee" автора James Hoffmann - це посібник для тих, кому цікаво досліджувати каву від моменту її зростання на певних територіях, до процесу приготування кавових напоїв. В оновленій версії додано нові країни: Демократичну Республіку Конго, Уганду, Таїланд, Філіппіни, Китай та Гаїті, а також оновлено статистику та дані для кожної країни-виробника. Перший розділ книги охоплює саме кавове дерево - від зерна та збору врожаю до обробки та обсмаження кави. У другому розділі розглядаються різні способи заварювання кави, включаючи еспресо, а також воду для приготування та кавомолки. Третій, основний розділ книги охоплює країни, де вирощується кава. В ньому йдеться про історію кави в кожній країні, розглядаються ключові райони вирощування, додаються карти, інформація про час збору врожаю та сорти, що там вирощуються, а також інструкції щодо дегустації. Для успішного засвоєння вимагає мінімальних знань з термінології кавової сфери та хорошого знання англійської мови