Uganda Zira Empisa 1
Зверніть увагу, зовнішній вигляд кавових зерен з експериментальною обробкою відрізняється від загальноприйнятого кольором, присутністю кавових олій на поверхні зерна, неоднорідністю кольору тощо, проте зерно обсмажено правильно та якнайкраще для розкриття смако-ароматичного профілю
Uganda Zira Empisa Lot #1 (Уганда Зіра Емпіса) - новий лот угандійської арабіки класу спешелті напіванаеробної натуральної обробки від відомого спешелті-трейдера Nordic Approach. Кава походить із заходу Уганди, гірського масиву Рвензорі, регіон Касесе. Висота зростання кавових дерев 1500 - 2000 метрів над рівнем моря. Лот складають гібридні сорти арабіки SL-28, SL-14 та SL-34, які зазвичай вирощуються у Кенії. Кавові вишні збирають вручну дрібні власники господарств, що мають в середньому 600 - 1000 дерев і входять до невеликих кавових громад. Врожай доставляється на приватну обробну станцію Касесе Кофі Ярд, оснащену сучасними засобами для обробки кавових вишень. Після доставки кавових вишень на станцію їх занурили у резервуари з водою для відділення пошкоджених ягід, які спливають на поверхню. Далі відбулось ручне сортування хворих, недозрілих та перестиглих плодів. Після цього кавові вишні огорнули у велику пластикову плівку, наче ковбаску, та залишили задля напіванаеробної ферментації на 24 години. Після цього вишні відправили на сушіння тонким шаром із постійним перемішуванням та накриттям від сонця у найспекотніші години дня та найвологіші години ночі. Такий уважний догляд дозволяє зробити процес сушки однорідним і повільним, що додає якості каві. У результаті отримуємо насичений напій із яскраво вираженою солодкістю та потужною ароматикою. Кава чудово розкривається в еспресо та джезві
Тип обробки
Напіванаеробна / Натуральна
Ступінь обсмаження
Середній
Смако-ароматика
Слива, курага, шербет, темні родзинки
Рекомендований для таких типів напоїв
Еспресо, джезва
Рекомендації щодо приготування
Зерно рекомендується витримати не менше 5 діб від дати обсмаження
Особливості | |
Тип обсмаження | Середній |
Склад | Арабіка |