Kenya Tambaya
Kenya Tambaya (Кенія Тамбая) - кенійська арабікa класу спешелті митої обробки з плантацій регіону Ньєрі. Станція обробки Тамбая є частиною фермерського кооперативу Румукія. ЇЇ назва походить від місцевого дерева, яке називається мутамбайя. Фермери вирощують сорти SL 28, SL 34, Batian на суглинкових ґрунтах на висоті 1600 - 1800 м над рівнем моря. Цвітіння відбувається в лютому-березні, а каву збирають у жовтні-грудні. Середньорічна кількість опадів у цій місцевості становить 1400 мм, а температура - 20,5 °C. Перед доставкою на станцію обробки фермери вручну відсортували кавові вишні, відділяючи недозрілі та перезрілі ягоди. Кава пройшла класичну миту обробку з депульпацією, ферментацією у резервуарах з водою, промивкою та подальшою сушкою на африканських ліжках протягом 14 днів. Лот відвантажено відомою у кавовій спешелті-галузі компанією-трейдером Nordic Approach. Чашка має ягідний характер з інтенсивною кислотністю та середньою солодкістю
Ступінь обсмаження
Світлий
Смако-ароматика
Алича, порічки, яблучно-сливова пастила, ревінь
Насиченість ■■■■□
Кислинка ■■■■□
Гірчинка ■■□□□
Солодкість ■■■□□
Рекомендована для таких типів напоїв
Фільтр
Загальні рекомендації до вживання кави свіжого обсмаження
Зерно рекомендується витримати не менше 2 діб від дати обсмаження
Особливості | |
Клас | Спешелті |
Тип обсмаження | Світлий |
Склад | Арабіка |