Kenya Nyeri Hill
Kenya Nyeri Hill (Кенія Нієрі Хілл) - кенійська арабікa класу спешелті з господарства Nyeri Hill, розташованого в регіоні Ньєрі на висоті приблизно 2000 метрів над рівнем моря. Історичні плантації належать Архідієцезії Ньєрі та були засновані місіонерами Consolata ще у 1904 році. Перші збори врожаїв було розпочато у 1914 році. Основними вирощуваними сортами на фермі наразі є SL-28, Ruiru 11 та Batian. У господарства дві обробні станції — Nyeri Hill та Kamwenja. Наш лот походить з першої. Після того, як стиглі ягоди доставили на станцію обробки, їх ретельно відсортували, промили та депульпували. Після ферментації у резервуарах каву додатково промили та відсортували по щільності у каналах з водою, щоб очистити кавове зерно від залишків мусіляжу та продуктів ферментації. Далі зерно сушили на "африканських ліжках" протягом 20 днів, у найспекотніший час накриваючи затіняючими сітками
Ступінь обсмаження
Світлий
Смако-ароматика
Зелене яблуко, сушена груша, ягідний зефір, червоний чай
Насиченість ■■■■□
Кислинка ■■■□□
Солодкість ■■■■□
Гірчинка ■■□□□
Рекомендована для таких типів напоїв
Фільтр, джезва
Загальні рекомендації до вживання кави свіжого обсмаження
Зерно рекомендується витримати не менше 2 діб від дати обсмаження
Особливості | |
Клас | Спешелті |
Тип обсмаження | Світлий |
Склад | Арабіка |