Kenya Chorongi
Kenya Chorongi (Кенія Чоронгі) – кенійська арабіка класу спешелті митого способу обробки з центрального регіону Нієрі, який розташований на схилі гори Кенія разом із сусіднім регіоном Кіріняга. Обидва відомі усьому світові завдяки каві з характерним складним та насиченим смаковим профілем. Висота зростання кавових дерев складає 1800 метрів над рівнем моря. Станція обробки Чоронгі належить до складу фермерського кооперативу Mutheka FCS, в який входять 5600 дрібних фермерів. Після збору кава пройшла ручне сортування від дефектів перед депульпуванням. Після депульпування зерно занурили у резервуари з водою для подальшої ферментації протягом ночі. Після цього зерно у парчменті промили прісною водою та повторно відсортували за розміром і щільністю, та знову замочили у чистій воді на 18 годин. Далі зерно розклали для сушіння на "африканських ліжках" протягом двох тижнів. В лоті переважають гібриди арабіки SL-28 та SL-34, також присутні сорти Ruiru 11 та Batian, які в комплексі створюють глибокий ягідно-фруктовий профіль чашки
Ступінь обсмаження
Світлий
Смако-ароматика
Зелене яблуко, алича, кизил, шипшина, нуга
Рекомендована для таких типів напоїв
Всі напої, приготовані "відкритим" методом
Рекомендації щодо приготування
Зерно рекомендується витримати не менше 2 діб від дати обсмаження
Особливості | |
Тип обсмаження | Світла |
Склад | Арабіка |