Indonesia Rujak Bebeg
Зверніть увагу, зовнішній вигляд кавових зерен з експериментальною обробкою відрізняється від загальноприйнятого кольором, присутністю кавових олій на поверхні зерна, неоднорідністю кольору тощо, проте зерно обсмажено правильно та якнайкраще для розкриття смако-ароматичного профілю
Indonesia Rujak Bebeg (Індонезія Рухак Бебег) - новий натуральний анаеробний лот індонезійської арабіки класу спешелті від господарства Фрінса Естейт, якому передував лот Manis #4. Зерно цього лоту має ще потужнішу смако-ароматику з не менш екзотичним спектром дескрипторів. Кава родом з сімейного господарства Frinsa Estate на заході острова Ява. Анаеробні лоти виробляються на Frinsa Estate вже четвертий сезон поспіль та сформувалися у різні серії: Sarapan, Manis та Edun. Лот Rujak Bebeg є окремим лотом з серій та складає суміш сортів - Сігарарутанг, Андунгсарі, Тімтім, Атенг Супер та Борбор. Особливість даного лоту у 14-денній анареробній натуральній ферментації. Така обробка надала зерну витончену та одночасно потужну впізнавану смако-ароматику анаеробної індонезійської кави, а також дуже високі солодкість, кислотність, чистоту та соковитість чашки. Господарство має 6 основних плантацій, що знаходяться на висоті близько 1300-1500 метрів над рівнем моря, а також закуповує кавові вишні у кількох обраних аграріїв в околицях маєтку. Завдяки власним водяному та сухому млину, а також добре провітрюваному приміщенню для зберігання кавових зерен, всі процеси - від збирання, сортування, обробки врожаю до його відвантаження, відбуваються з чітким контролем якості та ретельною увагою до процесів. Збирали врожай з травня по вересень, відсортовування недозрілих та хворих вишень робили вручну, після чого відбувався сам процес незвично затягнутої анаеробної ферментації. Потім було попереднє підсушування на "африканських ліжках", а на фінальній стадії кавові вишні досушували на патіо. Правильно підібраний профіль обсмаження та метод заварки перетворює таке зерно в дійсно смачний, соковитий і незвичайний напій з характером потужного натурального вина. Чашка має супер-екзотичний профіль з надпотужною смакоароматикою
Ступінь обсмаження
Омні
Смако-ароматика
Тамаринд, ківі, банан, карамболь, лайм, гібіск
Рекомендована для таких типів напоїв
Рекомендації щодо приготування
Зерно рекомендується витримати не менше 3 діб від дати обсмаження
Особливості | |
Клас | Спешелті |
Тип обсмаження | Омні |
Склад | Арабіка |