Guatemala Nahuas
Guatemala Nahuas (Гватемала Нахуас) — гватемальська арабіка митої обробки з плантацій регіону Уєуєтананго. «Уєуєтенанго» означає місце проживання древніх (або предків) мовою науатль. Регіон Уєуєтенанго є одним із найкращих для культивування арабіки в Гватемалі: він не піддається морозу завдяки сухим і жарким вітрам з Мексики, але обдувається вітрами з гір. Кавові дерева виростають у тіні інших дерев на глиняно-піщаному ґрунті на висоті 1400-1700 метрів над рівнем моря поряд з некультивованими рослинами, які зберігають структуру ґрунту та забезпечують природне поповнення ґрунту поживними речовинами. Лот названо на честь місцевої древньої етнічної групи Нахуас та представлений сортами Типіка, Бурбон, Катура, Катуаї. Дрібні фермери збирали урожай у період з грудня по квітень. Кавові вишні збиралися вручну та проходили ручне сортування від недозрілих/перезрілих та пошкоджених. Кава пройшла класичну миту обробку з ферментацією у резервуарах з водою та подальшим сушінням на патіо
Ступінь обсмаження
Середній
Смако-ароматика
Гранат, вишня, молочний шоколад, кеш'ю
Насиченість ■■■□□
Кислинка ■■■□□
Солодкість ■■■□□
Гірчинка ■■□□□
Рекомендована для таких типів напоїв
Еспресо
Рекомендації щодо приготування
Для приготування еспресо зерно рекомендується витримати не менше 5 діб від дати обсмажки
Особливості | |
Клас | Преміум |
Тип обсмаження | Середня |
Склад | Арабіка |