Ethiopia Wolichu Wachu
Ethiopia Guji Grade 1 Wolichu Wachu (Ефіопія Волічу Вачу) - 100% ефіопська арабіка класу спешелті митої обробки з плантацій в районі міста Харо Вачу / підрегіон Урага / регіон Ґуджі. Урага – один із нових районів виробництва кави в Ґуджі, де кава виробляється лише протягом останніх 10 років (до цього тут для кави було занадто холодно). Даний лот зеленого зерна ми отримали від відомої своїм відмінним продуктом компанії-трейдера Cafe Imports. Його складають сорти арабіки Бурбон та Типіка (за словами керівника станції обробки, 90 відсотків кави, що доставляється на станцію, - це Бурбон, а 10 відсотків - Типіка). Кавові дерева зростають на висоті 2100-2300 метрів над рівнем моря. Дрібні фермери збирають врожай кавових ягід та доставляють його на станцію обробки Wolichu Wachu, що обслуговує близько 4500 місцевих фермерів та належить компанії-експортеру Haileslassie Ambaye. Дана компанія має станції обробки навколо Південної Ефіопії та співпрацює з фермерами, що володіють 0,5-3 га землі. На станції каву вручну сортують, депульпують машинним методом, ферментують у воді протягом 48–72 годин, промивають і додатково замочують ще на 8–16 годин. Далі зерно розкладають на "африканських ліжках" для сушки протягом 9–14 днів. Смако-ароматика напою: персик, чорний чай, лимон, квітковий мед
Ступінь обсмаження
Світлий
Аромат
Квіти жасмину, бергамот
Смак
Персик, чорний чай, лимон, квітковий мед
Післясмак
Цитрусова цедра
Рекомендований для таких типів напоїв
Усі напої, приготовані "відкритим" способом, джезва
Рекомендації щодо приготування
УВАГА ! Зерно рекомендується витримати не менше 3 діб від дати обсмаження
Особливості | |
Тип обсмаження | Світла |
Склад | Арабіка |