Ethiopia Reko
Ethiopia Reko (Ефіопія Реко) - ефіопська арабіка класу спешелті митої обробки з плантацій регіону Йіргачіф, підрегіон Кочере, поблизу станції обробки Реко. Більшість кавових дерев з цього регіону належить до специфічного для даної місцевості різновиду під назвою Куруме. Висота зростання кавових дерев 1850 - 2100 метрів над рівнем моря. Станція обробки отримала назву на честь високої та крутої гори Реко, назва якої у перекладі з мови Афаан Оромо означає "виклик", що досить символічно для власників станції обробки, адже вони прагнуть виробляти найкращу каву в регіоні Йіргачіф. Близько 850 фермерів зібрали врожай та доставили на станцію. Завдяки ручному збору і ретельному сортуванню тільки стиглі ягоди потрапили на подальшу обробку. Каву промили водою з сусідньої річки, після чого депульпували. Після видалення м'якоті з кавових зерен їх занурили у резервуари для ферментування на 36-48 годин в залежності від погодних умов. По завершенні процесу ферментації зерно промили і посортували за щільністю у промивних каналах. Далі кавове зерно сушилося на "африканських ліжках" протягом 10-12 днів. Смако-ароматика напою: слива, абрикос, лимон та чорний чай. Чудово розкривається в джезві та еспресо
Ступінь обсмаження
Середній
Аромат
Сливовий джем
Смак
Слива, абрикос, лимон, чорний чай
Післясмак
Стиглий грейпфрут
Рекомендований для таких типів напоїв
Еспресо, джезва
Рекомендації щодо приготування
для приготування джезви зерно рекомендується витримати не менше 2 діб від дати обсмажки
для приготування еспресо зерно має "вилежатися" як мінімум 1 тиждень
Особливості | |
Тип обсмаження | Средняя |
Склад | Арабіка |