Ethiopia Hamasho
Ethiopia Hamasho Grade 1 (Ефіопія Хамашо) – ефіопська арабіка класу спешелті митого способу обробки з сухою ферментацією з плантацій регіону Сідамо, підрегіону Бенса. Цей лот імпортовано від ефіопської компанії-експортера Daye Bensa, яка заснована двома братами Асефа Дукамо та Мулугета Дукамо у 2006 році та володіє власним переробним підприємством з каппінговою лабораторією і спеціалістами в Аддіс-Абебі. Станція обробки Хамашо, назва якої в перекладі з мови Сідамо означає "змія", була заснована в 2018 році та співпрацює з 1500 дрібними фермерами з різних частин гірського хребта Бомбе, які вирощують та постачають свою каву. Висота зростання кавових дерев даного лоту сягає 2260 - 2360 метрів над рівнем моря, тому зерна дуже щільні і в більшості невеликого розміру, що характерно для повільного дозрівання на великих висотах. Лот складають ефіопські гібриди арабіки 74216 та 74212. Кавові вишні збирали ручним методом з листопада по січень та доставляли на станцію обробки Хамашо. Кава пройшла процес митої обробки з сухою ферментацією тривалістю 72 години та сушку на африканських ліжках протягом 12 днів з накриттям пластиковими листами для сповільнення процесу. Після сушіння до необхідного рівня вологості, каву ретельно відсортували та підготували до експорту. На аукціоні COE Ethiopia 2021 єдиний лот митої обробки, який попав у першу десятку, був з сусідньої до станції Хамашо ферми Керама, якою керує Асефа Дукамо
Ступінь обсмаження
Світлий
Смако-ароматика
Білий виноград, персик, зелене яблуко, квітковий мед, фіалка
Рекомендований для таких типів напоїв
Усі напої, приготовані "відкритим" способом
Рекомендації щодо приготування
Зерно рекомендується витримати не менше 2 діб від дати обсмаження
Особливості | |
Тип обсмаження | Омні |
Склад | Арабіка |