Colombia La Claudina 11
Зверніть увагу, зовнішній вигляд кавових зерен з експериментальною обробкою відрізняється від загальноприйнятого кольором, присутністю кавових олій на поверхні зерна, неоднорідністю кольору тощо, проте зерно обсмажено правильно та якнайкраще для розкриття смако-ароматичного профілю
Colombia La Claudina Lot #11 (Колумбія Ла Клаудіна) - спешелті-лот колумбійської арабіки натуральної обробки з подовженою ферментацією з району Сьюдад-Болівар, Антіокія. Зерно постачається від відомого спешелті-трейдера Nordic Approach. На 18 гектарах ферми Ла Клаудіна, що знаходиться на висоті 1400 - 1600 метрів над рівнем моря, вирощується кава багатьох сортів. Проте конкретно наш лот складають сорти кави Кастілло та Табі. Самі ферми Ла Клаудіна та Ель Енчанто, які є у власності Хуана, займають площу в 60 гектарів, проте 12 гектарів з них - ліс і заповідник. Керівник ферми Хуан Сальдарріага з 2012 року володіє фермами своєї сім'ї та розпочав вирощування нових сортів кави на цих землях, досліджуючи за зростанням у новому для них середовищі. Хуан вкладає багато ресурсів у свою ферму - будує різні типи сушарок, в тому числі й механічні "холодні" сушарки, експериментує з обробкою, висаджує різні сорти кави на різних висотах. Для нашого лоту врожай на фермі збирали з вересня по січень, контролюючи кожну партію, яка поставлялась найманими збирачами. Чим кращої якості були вишні, тим більшу винагороду отримував збирач. Далі вишні пройшли ретельне ручне сортування, після чого їх замочили в воді для видалення дефектів. Далі кава пройшла натуральну обробку з подовженою ферментацією, що надало каві тропічний характер у смако-ароматиці, високу солодкість та балансуючу до неї кислотність
Ступінь обсмаження
Омні
Смако-ароматика
Кола, сушений манго, слива, вершки, какао боби
Рекомендований для таких типів напоїв
Усі напої, приготовані "відкритим" способом, джезва, яскравий кислотний еспресо
Рекомендації щодо приготування
Зерно рекомендується витримати не менше 3 діб від дати обсмаження
Особливості | |
Тип обсмаження | Омні |
Склад | Арабіка |