Papua New Guinea Kindeng
Зверніть увагу, зовнішній вигляд кавових зерен з експериментальною обробкою відрізняється від загальноприйнятого кольором, присутністю кавових олій на поверхні зерна, неоднорідністю кольору тощо, проте зерно обсмажено правильно та якнайкраще для розкриття смако-ароматичного профілю
Papua New Guinea Kindeng (Папуа Нова Гвінея Кінденг) - спешелті-лот арабіки натуральної обробки подовженої ферментації з Океанії, країни Папуа Нова Гвінея, регіон Вагі Велі, провінція Жикава. Лот отримав свою назву від однойменної станції обробки Кінденг. У пребленд входить зерно від біля 1,5 тис. малих фермерів, які володіють невеликими ділянками землі (1-2 гектари) у муніципалітетах Кінденг та Аруфа. Лот сформували сорти арабіки Аруша, Бурбон і Типіка, які зростають на висоті 1520-1770 метрів над рівнем моря. Врожай збирали з березня по липень та доставили на станцію обробки Кінденг. Після збору кавових вишень була проведена їх оцінка, сортування вручну та видалення недозрілих та дефектних ягід. Після сортування каву розклали на "африканських ліжках", де вона пройшла натуральну обробку. В процесі сушіння через певні інтервали часу кавові вишні перемішували та відбирали дефектні ягоди. Завдяки вологому клімату процес сушки тривав близько місяця, а зерно отримало всі ознаки подовженої ферментації: достатньо високу вологість, відносно невисоку щільність та комплексну солодку смакоароматику чашки з характерною кислотністю. Як тільки зерна досягли 12% вологості, каву зібрали та доставили на сухий млин, де вона пройшла сортування, лущення та підготовку до експорту
Ступінь обсмаження
Омні
Cмако-ароматика
В'ялений банан, ківі голд, сушена груша, диня, чорний шоколад
Насиченість ■■■■□
Кислинка ■■■□□
Гірчинка ■■□□□
Солодкість ■■■□□
Рекомендований для таких типів напоїв
Фільтр, еспресо, джезва
Рекомендації щодо приготування
Зерно рекомендується витримати не менше 3 діб від дати обсмаження
Для приготування еспресо зерно рекомендуємо витримати мінімум 5 діб від дати обсмаження
Особливості | |
Клас | Спешелті |
Тип обсмаження | Омні |
Склад | Арабіка |