Kenya Nyeri Hill Estate
Kenya Nyeri Hill Estate (Кенія Нієрі) - кенійська арабікa класу спешелті з плантацій однойменного регіону. Господарство Nyeri Hill Estate належить і управляється католицькою архієпархією Ньєрі. У 1914 році місіонери висадили там перші кавові кущі. Сьогодні кавові плантації займають площу 825 акрів. Прибуток від виробництва кави розподіляється по всій громаді, інвестуючись у лікарні та школи, а також матеріально забезпечує локальних працівників. Кава вирощується на висоті 1800 м над рівнем моря у тіні інших дерев, що забезпечує повільне дозрівання та позитивно впливає на комплексність майбутньої чашки. Лот складають сорти SL 28 та SL 34. Після того, як стиглі ягоди доставили на станцію обробки, їх ретельно відсортували, промили та депульпували. Після ферментації у резервуарах каву додатково промили та відсортували по щільності у каналах з водою, щоб очистити кавове зерно від залишків мусіляжу та продуктів ферментації. Далі зерно сушили на "африканських ліжках" протягом 20 днів, у найспекотніший час накриваючи затіняючими сітками. Висушена кава у парчменті транспортувалась до сортувально-лущильного центру у Сагані, де зерно підготували до експорту
Ступінь обсмаження
Світлий
Смако-ароматика
Порічки, ревінь, алича, зелене яблуко
Насиченість ■■■□□
Кислинка ■■■□□
Гірчинка ■■□□□
Солодкість ■■■□□
Рекомендована для таких типів напоїв
Фільтр
Загальні рекомендації до вживання кави свіжого обсмаження
Зерно рекомендується витримати не менше 2 діб від дати обсмаження
Особливості | |
Клас | Спешелті |
Тип обсмаження | Світлий |
Склад | Арабіка |