м.Київ, вул.Хорива, 4
м.Київ, вул.Тургенєвська, 16
м.Київ, вул.Саксаганського, 102
(099) 529-82-82
(098) 094-68-87
(044) 599-17-88
(066) 58-28-658
(068) 402-60-62
(044) 482-33-61
(098) 977-32-32
(044) 235-85-46
0 відгуків

Kenya Karimikui

В наявності
165.00грн

  • Виробник: CafeBoutique
  • Назва: Kenya Karimikui

Kenya Karimikui (Кенія Карімікуй) - 100% кенійська арабіка класу спешелті з плантацій регіону Рунгето / Каріняга. Плантації навколо станції обробки Карімікуй розташовані високо на південних передгір’ях гори Кенія на насиченому та родючому червоному вулканічному ґрунті, що ідеально підходить для вирощування однієї з найкращих кенійських кав. Висота зростання кавових дерев 1700 - 1800 метрів над рівнем моря. Фермери зазвичай вирощують близько 250 кавових дерев на ділянках площею в пів гектара. Кавові вишні, зібрані фермерами вручну, доставляють на Карімікуй з моменту її першого відкриття в 1968 році. Кооперативне товариство фермерів Рунгето, що управляє станцією обробки Карімікуй, було створено незабаром після ліквідації FCS Ngiriama - кенійського кооперативу, що об'єднував багато станцій обробки кави. Рунгето зосередилось на якісній обробці та ретельній увазі до деталей, здобувши собі чудову репутацію кооперативу, який складається з найчистіших та найкраще організованих станцій обробки у Кенії. Для виготовлення даного лоту 1400 фермерів з жовтня по грудень збирали врожай та доставили на Карімікуй лише найстигліші кавові вишні. На станції обробки врожай відсортували вручну та замочили у воді для видалення менш щільних та пошкоджених ягід перед тим, як відправили каву на депульпування, ферментацію та миття. Вода річкищо стікає з висот гори Кенія, досить холодна, щоб  подовжити час ферментації до майже 3 повних діб. Після миття каву замочили у прісній воді, щоб закріпити відмінні кенійські дескриптори та забезпечити чистоту майбутнього напою. Далі зерно сушили протягом 2 тижнів на африканських ліжках. Лот складають сорти SL-28, SL-34. Основна смако-ароматика напою: чорна смородина, ревінь, зелене яблуко, алича 

Ступінь обсмаження

Світлий

Аромат

Смородина

Смак

Чорна смородина, ревінь, зелене яблуко, алича 

Післясмак

Печене яблуко

Рекомендована для таких типів напоїв

Всі напої, приготовані "відкритим" методом

Загальні рекомендації до вживання кави свіжого обсмаження

Для приготування свіжобсмаженої кави "відкритими" методами зерно після обсмажки рекомендується витримати не менше  3 діб

Особливості
Тип обсмаження Світла
Склад Арабіка

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст!
    Погано           Добре

Теги: Kenya Arabica, Specialty Coffee