Kenya Karimikui Bloom
Kenya Karimikui Bloom (Кенія Карімікуй) - кенійська арабіка класу спешелті з плантацій регіону Рунгето / Кіріняга. Плантації навколо станції обробки Карімікуй розташовані на високих південних передгір'ях гори Кенія з насиченим та родючим червоним вулканічним грунтом, ідеальним для вирощування високоякісної кенійської кави. Висота зростання кавових дерев 1700 - 1800 метрів над рівнем моря.
Проект NKG Bloom (ініціатива Neumann Kaffee Gruppe) прагне забезпечити стійкість
постачань зеленої кави, надаючи дрібним фермерам можливості і ресурси для
розвитку їхнього бізнесу та виходу з бідності. Менеджери проекту співпрацюють із
фермерами, надаючи фінансову підтримку та розвиваючи соціальні та
екологічні практики виробництва. Наш лот вироблено за підтримки програми NKG Bloom і має відповідну назву.
Для виготовлення даного лоту фермери з жовтня по грудень вручну збирали врожай та доставляли на станцію промивки лише найстигліші кавові вишні переважно сортів SL-28 та SL-34. На станції обробки врожай відсортували вручну та замочили у воді для видалення менш щільних та пошкоджених ягід перед тим, як відправили каву на депульпування, ферментацію та миття. Вода річки Кіі, що стікає з висот гори Кенія, досить холодна, щоб подовжити час ферментації до майже 3 повних діб. Після ферментації каву промили у прісній воді, щоб підкреслити характерні особливості кенійського смаку та забезпечити чистоту напою. Далі зерно сушили протягом 2 тижнів на африканських ліжках до набуття необхідних показників вологості. Соковита та солодка чашка з домінуючими нотами яблучної пастили та журавлини
Ступінь обсмаження
Світлий
Смако-ароматика
Яблучна пастила, в'ялена журавлина, порічки, ревінь
Насиченість ■■■■□
Кислинка ■■■■□
Гірчинка ■■□□□
Солодкість ■■■■□
Рекомендована для таких типів напоїв
Фільтр
Загальні рекомендації до вживання кави свіжого обсмаження
Зерно рекомендується витримати не менше 2 діб від дати обсмаження
Особливості | |
Клас | Спешелті |
Тип обсмаження | Світла |
Склад | Арабіка |