Kenya Gakuyu
Kenya Gakuyu-Ini (Кенія Гакую-Іні) - кенійська арабікa з плантацій регіону Нгаріама / Кіріняга. Станція обробки Gakuyui-ini була побудована в 1982 році та розташована на ділянці площею в 2 гектари. Вона обслуговує селища Гітіру, Гітуба та Мукуре. Ця станція пов'язана з фермерським кооперативом Thirikwa Farmers' Co-operative Society Ltd і є його членом. Під помірними опадами та на родючих червоних алювіальних ґрунтах, на висоті близько 1600 м над рівнем моря розташовані кавові плантації, на яких зростає арабіка сортів SL-28 і SL-34. Кава є основною прибутковою культурою у цій місцевості, тому тутешні фермери активно займаються її вирощуванням. Після збору врожаю у той же день кава була доставлена на станцію обробки і пройшла класичний митий процес. Кавові вишні депульпували та ферментували рештки мусиляжу протягом ночі у резервуварах з водою. Надалі зерно у парчменті занурили у чисту прісну воду та вимочували декілька годин задля забезпечення чистоти майбутнього напою та підкреслення його кислотності. Після цього зерно сушили протягом 2 тижнів на африканських ліжках до набуття необхідних показників вологості
Ступінь обсмаження
Світлий
Смако-ароматика
Сушене яблуко, сушена груша, стиглий грейпфрут, ревінь
Насиченість ■■■□□
Кислинка ■■■■□
Гірчинка ■■□□□
Солодкість ■■■□□
Рекомендована для таких типів напоїв
Фільтр
Загальні рекомендації до вживання кави свіжого обсмаження
Зерно рекомендується витримати не менше 2 діб від дати обсмаження
Особливості | |
Клас | Спешелті |
Тип обсмаження | Світла |
Склад | Арабіка |