Kenya Baragwi
Kenya Baragwi (Кенія Барагві) - кенійська арабіка митої обробки класу спешелті із центрального високогір'я у регіоні
Kirinyaga. Плантації розташовані в регіонах Baragwi та Karumandi на висоті біля 1750 метрів над
рівнем моря. Кооператив Baragwi FCS приймає зелене зерно від 12 промивочних станцій та створює умови для обробки, класифікації, упаковки, транспортування, продажу кави за найкращою ціною. Перед тим, як відправити кавові вишні на станцію обробки, їх перевірили на
стиглість та перебрали від пошкоджених ягід та сторонніх предметів. Даний лот пройшов класичну кенійську миту обробку: після ферментації протягом 20 годин зерно додатково промили та розділили по щільності у каналах, а після цього вимочували у резервуарах з чистою водою протягом 16 годин. Сушіння відбувалося на африканських
ліжках до завданого рівня вологості. Далі відбувалося лущення та сортування за розміром. Лот складає зерно типу пібері, переважно сортів SL-28 та SL-34. Доповнюючими
компонентами виступають Ruiru11 та Batian. Чудове зерно, з якого виходить соковита солодка чашка з яскравою ягідною кислотністю
Ступінь обсмаження
Світлий
Смако-ароматика
Червоний аґрус, порічки, шипшина
Насиченість ■■■□□
Кислинка ■■■□□
Гірчинка ■□□□□
Солодкість ■■■■□
Рекомендована для таких типів напоїв
Фільтр
Загальні рекомендації до вживання кави свіжого обсмаження
Зерно рекомендується витримати не менше 2 діб від дати обсмаження
Особливості | |
Клас | Спешелті |
Тип обсмаження | Світлий |
Склад | Арабіка |