Indonesia Frinsa Manis #1
Зверніть увагу, зовнішній вигляд кавових зерен з експериментальною обробкою відрізняється від загальноприйнятого кольором, присутністю кавових олій на поверхні зерна, неоднорідністю кольору тощо, проте зерно обсмажено правильно та якнайкраще для розкриття смако-ароматичного профілю
Indonesia Frinsa Manis #1 (Індонезія Фрінса Маніс) - новий лот індонезійської арабіки натуральної обробки з подовженою ферментацією класу спешелті. Сама кава родом з сімейного господарства Frinsa Estate на заході острова Ява. Зерно з цього лоту має потужну солодкість та широкий спектр смако-ароматики. Експериментальні обробки відбуваються за сприяння та під контролем
відомої у кавовій спешелті-галузі компанії-трейдера Nordic Approach. Особливість даного лоту в розширеній анаеробній ферментації протягом 4 днів, проте без зайвого заглиблення у ферментаційний процес.
Така обробка надала зерну витончену та одночасно потужну впізнавану
смако-ароматику анаеробної індонезійської кави, а також дуже високі
солодкість, кислотність, чистоту та соковитість чашки. Господарство має 6 основних плантацій, що знаходяться на висоті близько 1300-1600 метрів над рівнем моря, а також закуповує кавові вишні у кількох обраних аграріїв в околицях маєтку. Завдяки власним водяному та сухому млину, а також добре провітрюваному приміщенню для зберігання кавових зерен, всі процеси - від збирання, сортування, обробки врожаю до його відвантаження, відбуваються з високим контролем якості та ретельною увагою до процесів. Лот Manis #1 складає суміш сортів: Сігарар Утанг, Борбор, Атенг Супер, Тімор. Збирали врожай з травня по вересень, відсортовування недозрілих та хворих вишень проводилось вручну, після чого відбувалась анаеробна ферментація. Потім кавові вишні попередньо підсушили на "африканських ліжках", а на фінальній стадії досушили на патіо. Правильно підібраний профіль обсмаження та метод заварки перетворює таке зерно в дійсно смачний, соковитий і незвичайний напій з характером натурального вина
Ступінь обсмаження
Омні
Смако-ароматика
Карамболь, груша, полуниця, ківі, какао-боби
Насиченість ■■■■■
Кислинка ■■■□□
Гірчинка ■■□□□
Солодкість ■■■■□
Рекомендована для таких типів напоїв
Рекомендації щодо приготування
Зерно рекомендується витримати не менше 3 діб від дати обсмаження
Особливості | |
Тип обсмаження | Омні |
Склад | Арабіка |