м.Київ, вул. Хорива, 4
м.Київ, вул. О.Кониського, 16
м.Київ, вул. Саксаганського, 102
(099) 529-82-82
(098) 094-68-87
(093) 252-75-28
(044) 425-31-71
(066) 58-28-658
(068) 402-60-62
(044) 482-33-61
(098) 977-32-32
(044) 235-85-46
0 відгуків

Indonesia Frinsa Collective A2

Немає на складі
165.00грн

  • Виробник: CafeBoutique
  • Назва: Indonesia Frinsa Collective A2

Зверніть увагу, зовнішній вигляд кавових зерен з експериментальною обробкою відрізняється від загальноприйнятого кольором, присутністю кавових олій на поверхні зерна, неоднорідністю кольору тощо, проте зерно обсмажено правильно та якнайкраще для розкриття смако-ароматичного профілю

Indonesia Frinsa Collective Lot #A2 (Індонезія Фрінса Колектів) - новий анаеробний лот індонезійської арабіки класу спешелті від господарства Фрінса Естейт, якому передував лот #А. Зерно з цього лоту має більш витончену кислотність та ароматику, проте трохи меншу тільність ніж у лота #A. Кава родом з сімейного господарства Frinsa Estate на заході острова Ява. Експериментальні обробки відбуваються за сприяння та під контролем відомої у кавовій спешелті-галузі компанії-трейдера Nordic Approach. Особливість даного лоту - в достатній анаеробній ферментації, проте без зайвого заглиблення у ферментаційний процес, що дає потужну впізнавану смако-ароматику анаеробної індонезійської кави та водночас високу кислотність, чистоту та соковитість чашки. Господарство має 6 основних плантацій, що знаходяться на висоті близько 1300-1600 метрів над рівнем моря, а також закуповує кавові вишні у кількох обраних аграріїв в околицях маєтку. Завдяки власним водяному та сухому млину, а також добре провітрюваному приміщенню для зберігання кавових зерен, всі процеси, від збирання, сортування, обробки врожаю до його відвантаження, відбуваються з високим контролем якості та ретельною увагою до процесів. Лот #A2 складає суміш сортів, проте переважним є місцевий сорт Сігарарутанг. Збирають врожай з травня по вересень, відсортовування недозрілих та хворих вишень проводиться вручну, після чого відбувається експериментальний метод обробки кавових зерен - анаеробна ферментація. Кавові вишні ферментують у закритих контейнерах в анаеробному середовищі біля 2 діб. Доступ повітря у резервуари обмежено, і це створює умови для життєдіяльності та розвитку бактерій, що потім дає в смаку інтенсивні фруктові ноти та високу солодкість. Потім відбувається попереднє підсушування на "африканських ліжках", а на фінальній стадії кавові вишні досушуються на патіо. Така незвична обробка — продовження серії експериментальних робіт, які проводяться в Frinsa Estate другий сезон поспіль. Анаеробна обробка місцевих різновидів арабіки здатна створити потужний, складний та багатошаровий комплекс смако-ароматики: від цукеркових есенцій до різноманітних тропічних фруктів. Правильно підібраний профіль обсмаження та метод заварки перетворює таке зерно в дійсно смачний, соковитий і незвичайний напій. Смако-ароматика напою: карамболь, маракуя, ківі ґолд, троянда

Ступінь обсмаження

Омні

Смако-ароматика

Карамболь, маракуя, ківі ґолд, троянда

Рекомендований для таких типів напоїв

Усі напої, приготовані "відкритим" способом / яскравий кислотний еспресо

Рекомендації до приготування

Зерно рекомендується витримати не менше 3 діб від дати обсмаження

Особливості
Тип обсмаження Омні
Склад Арабіка

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст!
    Погано           Добре

Теги: Indonesia Arabica, Specialty Coffee