м.Київ, вул.Хорива, 4
м.Київ, вул.Тургенєвська, 16
м.Київ, вул.Саксаганського, 102
(099) 529-82-82
(098) 094-68-87
(044) 599-17-88
(066) 58-28-658
(068) 402-60-62
(044) 482-33-61
(098) 977-32-32
(044) 235-85-46
0 відгуків

Indonesia Frinsa Collective A

В наявності
167.00грн

  • Виробник: CafeBoutique
  • Назва: Indonesia Frinsa Collective A

Зверніть увагу, зовнішній вигляд кавових зерен з експериментальною обробкою відрізняється від загальноприйнятого кольором, присутністю кавових олій на поверхні зерна, неоднорідністю кольору тощо, проте зерно обсмажено правильно та якнайкраще для розкриття смако-ароматичного профілю

Indonesia Frinsa Collective A (Індонезія Фрінса Колектів) - однойменний експериментальний лот 100% індонезійської арабіки класу спешелті родом з сімейного господарства Frinsa Estate на заході острова Ява. Експериментальні обробки відбуваються за сприяння та під контролем відомої у кавовій спешелті-галузі компанії-трейдера Nordic Approach. Лот йде з індексом #A, серед інших експериментальних лотів цього року: #D, PB, #A2 тощо. Особливість даного лоту - в достатній анаеробній ферментації, проте без зайвого заглиблення у ферментаційний процес, що дає потужну впізнавану смако-ароматику анаеробної індонезійської кави та водночас високу кислотність, чистоту та соковитість чашки. Господарство має 6 основних плантацій, що знаходяться на висоті близько 1300-1600 метрів над рівнем моря, а також закуповує кавові вишні у кількох обраних аграріїв в околицях маєтку. Завдяки власним водяному та сухому млину, а також добре провітрюваному приміщенню для зберігання кавових зерен, всі процеси, від збирання, сортування, обробки врожаю до його відвантаження, відбуваються з високим контролем якості та ретельною увагою до процесів. Збирають врожай з травня по вересень, відсортовування недозрілих та хворих вишень проводиться вручну, після чого відбувається експериментальний метод обробки кавових зерен - анаеробна ферментація. Кавові вишні ферментують у закритих пластикових пакетах в анаеробному середовищі протягом 2 діб. Доступ повітря у резервуари обмежено, і це створює умови для життєдіяльності та розвитку бактерій, що потім дає в смаку інтенсивні фруктові ноти та високу солодкість. Потім відбувається попереднє підсушування на "африканських ліжках", а на фінальній стадії кавові вишні досушуються на патіо. Така незвична обробка — продовження серії експериментальних робіт, які проводяться в Frinsa Estate другий рік поспіль. Анаеробна обробка місцевих різновидів арабіки здатна створити потужний, складний та багатошаровий комплекс смако-ароматики: від цукеркових есенцій до різноманітних тропічних фруктів. Правильно підібраний профіль обсмаження та метод заварки перетворює таке зерно в дійсно смачний, соковитий і незвичайний напій. Смакові характеристики: карамболь, папая, манго, чорнослив, какао-боби

Ступінь обсмаження

Омні

Аромат

Фейхоа, чорнослив

Смак

Карамболь, папая, манго, чорнослив, какао-боби

Післясмак

Какао-боби, спеції

Рекомендований для таких типів напоїв

Усі напої, приготовані "відкритим" способом / яскравий кислотний еспресо

Рекомендації до приготування

Зерно рекомендується витримати не менше 3 діб від дати обсмаження

Особливості
Тип обсмаження Омні
Склад Арабіка

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст!
    Погано           Добре

Теги: Indonesia Arabica, Specialty Coffee