Guatemala Los Arroyos
Guatemala Los Arroyos (Гватемала Лос Аройос) - гватемальська арабіка митої обробки з плантацій регіону Уєуєтананго, муніципалітет Ла Лібертад. Регіон Уєуєтенанго є одним із найкращих для культивування арабіки: він не піддається морозу завдяки сухим та спекотним вітрам з Мексики, але обдувається прохолодними вітрами з гір. Кавові дерева ростуть на висоті 1400-1800 метрів над рівнем моря на п'ятидесяти гектарах полів, які розташовані на гірських схилах. Ферма Лос Аройос належить Феліпе Вененсіано Мартінесу Лопесу та його трьом синам, які контролюють виробництво та вирощують такі сорти, як Катурра, Катуаї та Паше. У господарства є чотири промивні станції на полях, які діють як додаткові до центральної станції обробки, а також велике патіо для сушіння кави. На цих станціях відбувається класична мита обробка кави, яку пізніше переміщують вниз для сушіння. Використання таких локальних станцій промивки має кілька переваг: більша висота над рівнем моря забезпечує довшу та нижчу за температурою ферментацію, що сприяє більш комплексному та насиченому смаку чашки, а оброблену каву набагато легше транспортувати з крутих схилів на центральну станцію для подальшої сушки на патіо
Ступінь обсмаження
Середній
Смако-ароматика
Апельсин, чорний шоколад, нуга
Насиченість ■■■□□
Кислинка ■■■□□
Гірчинка ■■□□□
Солодкість ■■■□□
Рекомендована для таких типів напоїв
Еспресо
Рекомендації щодо приготування
Для приготування еспресо зерно рекомендується витримати не менше 5 діб від дати обсмажки
Особливості | |
Тип обсмаження | Середня |
Склад | Арабіка |