Guatemala Huipil
Guatemala Huipil (Гватемала Уйпіл) - гватемальська арабіка класу преміум митої обробки з плантацій регіону Уеуетананго, муніципалітет Ла Демокрасія. Регіон Уеуетенанго є одним із найкращих для культивування арабіки: він не піддається морозу завдяки сухим і жарким вітрам з Мексики, але обдувається вітрами з гір. Кавові дерева виростають у тіні інших дерев на глиняно-піщаному ґрунті на висоті 1600-1800 метрів над рівнем моря поряд з некультивованими рослинами, які зберігають структуру ґрунту та забезпечують природне поповнення ґрунту поживними речовинами. Дрібні фермери на своїх ділянках, площею до 5 гектарів, зазвичай вирощують такі сорти, як Катуаї, Катура та Паше. Саме ці три різновиди представлені у нашому лоті. Кавові вишні збиралися вручну та проходили ручне сортування від недозрілих/перезрілих та пошкоджених. Кава пройшла класичну миту обробку з ферментацією у резервуарах з водою та подальшим сушінням на патіо. Назва Huipil походить від слова huipilli мовою науатль (основна мова стародавніх цивілізацій у Центральній Америці), що означає «те, що покриває». Це традиційна блуза з бавовняної тканини, яку носять жінки Центральної Америки та Мексики. Дизайн huipil настільки ретельно підібраний, що він дає змогу дізнатися про корінну громаду, де він був виготовлений, просто дивлячись на кольори та символи
Ступінь обсмаження
Середній
Смако-ароматика
Абрикос, лимон, чорний шоколад, козинаки
Рекомендована для таких типів напоїв
Еспресо
Рекомендації щодо приготування
Для приготування еспресо зерно рекомендується витримати не менше 5 діб від дати обсмажки
Особливості | |
Тип обсмаження | Середня |
Склад | Арабіка |