Ethiopia Yirgacheffe Chelchele
Ethiopia Yirgacheffe Chelchele (Етіопія Йіргачіф Челчеле) - етіопська арабіка митої обробки класу преміум з плантацій у районі Гедеб/Йіргачеф. Наш лот складається з таких сортів, як Волішу, Дега, Куруме та 74147. Дега та Куруме надають букету солодкої ароматики а Волішу доповнює напій комплексним смаком та солодкістю. Висота зростання кавових дерев близько 1950-2100 метрів. У листопаді фермери зібрали кавові вишні вручну, видаляючи недозрілі та перезрілі ягоди, перш ніж доставити їх на станцію обробки Челчеле. Після доставки плодів, кавові вишні замочили у прісній воді, відділяючі здорові від пошкоджених. Після депульпування залишки м'якоті на парчменті було ферментовано у резервуарах з водою, після чого зерно розділили по щільності у каналах з водою. Після промивки у каналах, зерно сушили на "африканських ліжках" протягом 20 днів, регулярно перемішуючи та одночасно прибираючи залишки дефектів. Чашка середньої насиченості, збалансована по кислотності та солодкості, має класичний "чайно-нектариновий" профіль з нотами печива та яблук
Ступінь обсмаження
Світлий
Смакоароматика
Нектарин, жовте яблуко, пісочне печиво, чорний чай
Насиченість ■■■□□
Кислинка ■■■□□
Гірчинка ■■□□□
Солодкість ■■■□□
Рекомендований для таких типів напоїв
Фільтр, джезва
Рекомендації щодо приготування
Зерно рекомендується витримати не менше 2 діб від дати обсмаження
Особливості | |
Клас | Преміум |
Тип обсмаження | Фільтр |
Склад | Арабіка |